Culinar

Coaste la cuptor cu Coca-Cola. Rețeta care îți va lua mințile!

Publicat: 31 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coaste la cuptor cu Coca-Cola. Rețeta care îți va lua mințile
Puțini se încumetă să le gătească acasă, însă atunci când îți faci timp, vei avea parte de un adevărat răsfăț

Această rețetă de coaste la cuptor cu Coca-Cola și marinadă cu zahăr brun, sunt acoperite cu un strat de glazură dulce care îți va lua mințile. Puține preparate reușesc să impresioneze oaspeții carnivori la fel cum o pot face coastele de porc gătite acasă. Puțini se încumetă să le gătească acasă, însă atunci când îți faci timp să gătești acest deliciu vei avea parte de un adevărat răsfăț.

Coaste la cuptor cu Coca-Cola și sos barbecue

Coastele de porc la cuptor nu necesită multă muncă practică. Va trebui să prepari glazura dulce cu Coca-Cola și să ai răbdare să se gătească. Verifică coastele din când în când, întoarce-le la fiecare oră și apoi la jumătate de oră când se apropie de final, și cam atât.

Pentru această rețetă coastele de porc cu Coca-Cola trebuie gătite la slow cooker într-un sos delicios de barbecue și Coca-Cola pentru a obține o carne fragedă care se desprind de pe oase. Coastele ar trebui să fie dezghețate când le pui în slow cooker. Dacă coastele sunt înghețate, recomandăm să le dezgheți în frigider timp de 1-2 zile (în funcție de dimensiune). Cantitatea de băutură răcoritoare adăugată în sos a fost măsurată astfel încât aroma de Coca-Cola să se resimtă în gustul final, dar fără a face sosul prea lichid.

Timpul de gătire depinde de textura pe care o preferi. Pentru coaste moi, dar care rămân pe os sunt necesare 7 ore la o temperatură mică. Pentru coaste care se desprind de pe os și și se topesc în gură, acestea trebuie gătite timp de 9 ore la temperatură mică. După 3 ore de gătire la temperatură ridicată coastele vor fi deja moi, dar carnea va rămâne pe os, iar după 5 ore vor fi fragede de se topesc în gură.

Ingrediente și mod de preparare

Astfel, pentru a începe procesul de preparare veți avea nevoie de 2 căni de sos de barbecue, 1/2 ceașcă de Coca-Cola, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de usturoi tocat, 1 lingură de sos Worcestershire 1-3 lingurițe de piper cayenne, 1,8 kilograme de coaste de porc, sare și piper după gust.

Pulverizează partea interioară a slow cooker-ului cu spray antiaderent. Îndepărtează membrana de pe coaste și așează coastele în slow cooker. Dacă coastele sunt prea mari, taie-le în jumătate astfel încât să încapă. Condimentează coastele cu puțină sare și piper. Într-un bol de dimensiuni medii, amestecă sosul de barbecue, Coca-Cola, zahărul brun, usturoiul, sosul Worcestershire și piperul cayenne. Toarnă jumătate din sos peste coaste, acoperă și gătește la foc mic timp de 7-9 ore sau la foc mare timp de 4-5 ore, după cum am specificat mai sus. Acoperă sosul rămas și pune-l în frigider. Îl vom folosi din nou înainte de a coace coastele.

Odată ce coastele se desprind ușor și sunt foarte moi, preîncălzește cuptorul la funcția de grill (sau la aproximativ 230 grade Celsius). Transferă cu grijă coastele pe o tavă de copt căptușită cu folie. Folosește o pensulă pentru a unge coastele cu sosul preparat. Coace coastele la cuptor timp de 5 minute sau până când devin crocante la margini și sosul se caramelizează. Scoate-le din cuptor și servește-le calde împreună cu sosul rămas.

Adauga un comentariu