Culinar

Cele mai bune sosuri pentru friptură. Cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie

Publicat: 16 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune sosuri pentru friptură. Cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie
Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pasăre.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune sosuri pentru friptură. Delicioasele fripturi de porc, vită sau de pasăre pot fi asezonate perfect cu un sos gustos și aromat. Amestecul îmbietor de ingrediente îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Iată cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie.

Cele mai bune sosuri pentru friptură

Dacă vrem să facem o friptură savuroasă, fragedă și suculentă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Pe lângă condimentele necesare pentru a pregăti friptura la cuptor sau la tigaie, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoare mâncărurilor. Pe lista sosurilor perfect pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale.

Sosul de hrean cu smântână și lămâie este recomandat pentru o friptură de vită sau de porc. Acesta este ușor de făcut și avem nevoie de câte ingrediente pentru a obține la final un adevărat deliciu. Pentru sosul de hrean cu smântână și lămâie vom avea nevoie de 150 ml de smântână, 50 g de hrean, 20 ml de zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Se pun ingredientele într-o tigaie la foc mic și se amestecă ușor până când sosul capătă o textură cremoasă și fină.

Acest sos aromat este ideal nu doar pentru o friptură de porc sau de vită făcută la cuptor, ci și în cazul unor chiftele marinate. Un alt sos savuros și ideal pentru o friptură de rață sau de curcan este cel de portocale. Sosul de portocale are o consistență dulceagă și se potrivește perfect cu o carne ușoară de pasăre.

Pentru sosul de portocale vom folosi 200 ml de suc de portocale, 200 ml de supă de pui, 200 g de gem de portocale și 1 lingură de amidon. Într-o oală se pune la fiert supa de pui împreună cu sucul și gemul de portocale. Se lasă la fiert apoi se adaugă amidonul și se amestecă foarte bine până când sosul se îngroașă. Friptura poate fi asezonată perfect cu un sos aromat, dar și cu o garnitură delicioasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține adevărate delicii.

Rețeta unor preparate gustoase și aromate

Friptura făcută la cuptor sau la tigaie se servește cu un sos delicios. De exemplu, o friptură din carne de vită, pește sau de porc merge perfect cu un sos de piper verde și coniac. Pentru acesta vom avea nevoie de 2 linguri de boabe de piper verde, un vârf de cuțit de sare, o lingură de ulei, o lingură de coniac și 150 ml de smântână.

Mai întâi se prăjesc într-o tigaie boabele de piper verde, apoi se adaugă lingura de coniac. După aceea se pune smântâna și se lasă la foc mic timp de câteva minute. La final se adaugă sare după gust și se ia sosul de pe foc atunci când acesta ajunge la consistența mult dorită.

Pe lângă acest sos delicios, friptura de porc sau de vită poate fi servită și cu un sos de mere cu ghimbir. Pentru acesta vom avea nevoie de 2 mere verzi, 300 ml de apă, 20 g de ghimbir, sare și piper după gust. Mai întâi se curăță merele de coajă, se înlătură cotorul și se taie în sferturi. Se curăță după aceea ghimbirul de coajă și se taie în două bucăți. Se pun merele la fiert apoi se adaugă și ghimbirul într-o oală cu 300 ml de apă. Când au fiert suficient, se pun merele și bucățile de ghimbir în blender și se pasează până se obține consistența dorită. Se condimentează sosul apoi se servește împreună cu delicioasa friptură.

Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pasăre. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Adauga un comentariu