National

Cocaină, ecstasy și ketamină, în Vama Veche. Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni

Publicat: 06 iul. 2020
ALT=
Cocaină, ecstasy și ketamină, în Vama Veche. Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni

Cocaină, ecstasy și ketamină, în Vama Veche. Poliţiştii au constatat 15 infracţiuni de deţinere de droguri de risc şi de mare risc, fiind depistate 15 persoane, în urma unei acţiuni pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe psihoactive, în staţiunea Vama Veche. La acțiune au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa.

„Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, droguri din categoriile cocaină, ecstasy, ketamină, MDMA, precum şi un grinder metalic cu urme de materie vegetală”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cocaină, ecstasy și ketamină, în Vama Veche: S-a lăsat cu dosare penale

Cele 15 persoane prinse cu droguri au fost duse la poliție pentru a da declarații. În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală conform Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Despescu a spus că vor fi organizate acţiuni cu forţe mărite inclusiv cu echipe detaşate din ţară, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi probare a activităţilor, în aşa fel încât cetăţenii să fie protejaţi.

Întrebat dacă există riscul suspendării activităţii la terasele acolo unde nu se respectă regulile, Despescu a răspuns: „Cu siguranţă acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activităţii unor operatori economici”.

Poliţiştii constănţeni sunt ajutaţi, începând cu 1 iulie, de colegi detaşaţi din ţară.

„Avem pe serie peste 200 de poliţişti care au venit pe litoral din alte judeţe, poliţişti şi alte forţe care vin aici să susţină, pe lângă cei din Constanţa. Această serie va sta până la începutul lunii august şi următoarea serie va sta până în weekend-ul din 6 septembrie”, a declarat Marcel Vela.

Amenzi de peste 400.000 lei

Peste 1.100 amenzi în valoare de peste 400.000 lei au fost date într-o singură noapte după verificarea zonelor turistice din țară. Cele mai mari amenzi s-au dat în Constanța.

În urma controlului făcut într-un club din județul Constanța s-a dat o amendă de 20.000 lei și s-a suspendat activitatea, de către DSVSA Constanța, până la 8 iulie, pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare.

Peste 7.900 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivel național pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate. De acțiunea poliției au fost vizate zonele turistice. S-au dat 1.189 amenzi în valoare de peste 428.000 de lei.

Dintre cele 1189 de sancțiuni contravenționale, 58 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, valoarea acestora fiind de 28.450 lei.

Au mai fost date amenzi pentru:

– 474 amenzi pentru persoane fizice care au participat la activități în spațiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicții și restricții;
– 468 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
– 20 de sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

În total, la nivel național, au fost verificate 2.791 societăți comerciale și 25.493 persoane fizice.

„Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic din Capitală s-a constatat ca aici se desfășura activitate comercială la subsolul clădirii, ocazie cu care au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 57.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară, suspendarea activității conform Legii 349/2002 pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice”, transmite MAI.

 

Adauga un comentariu