Local

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi! Sunt afectate zeci de judeţe

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi Sunt afectate zeci de judeţe
Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi. În aceste momente, meteorologii au dat spre publicare un avertisment de cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din Iaşi. Pe lângă Iaşi, mai sunt afectate şi alte zeci de judeţe. Codul portocaliu intra în vigoare de sâmbăta, 4 iulie 2020, până luni la ora 24.00.

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a oferit publicării, sâmbăta, 4 iulie 2020, o avertizare de cod portocaliu de inundaţii ce vizează în pricipal raul Prut, dar şi râuri din alte 27 de judeţe. Codul Portocaliu este valabil până luni, 6 iulie pe sectorul din aval de acumularea Stanca Costeşti. Afectate vor fi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Totuşi, a mai fost instituit un cod portocaliu valabil şi pe alte râuri din judeţele enumerate în continuare. Codul este valabil de sâmbăta până duminica la ora 12.00 şi vizează: pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, Iaşi și Galaţi.

A fost emis și un Cod galben pentru unele râuri şi afluenţii lor Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Vaslui, Galaţi, Botoşani şi Iaşi.

Alerta Cod galben e în vigoare de sâmbătă ora 12:00 până luni ora 18:00.

Cod portocaliu de vreme instabilă

Vremea este extrem de schimbătoare în aceste momente. Dacă ieri, jumătate de ţară se afla sub incidenţa unui cod de canicula, astăzi lucrurile se schimba, iar ţara va fi sub incidenţa unui cod de canicula, dar şi a unui cod de vreme instabilă. ANM a emis sâmbăta, 4 iulie 2020, un cod portocaliu de vreme instabilă în 23 de judeţe din România. Conform meteorologilor, vremea va fi, sâmbăta între orele 12.00-19.00, în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei şi local în Oltenia şi Moldova sub incidenţa unui cod galben de disconfort termin, Indicele temperatura-umezeza se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 36 de grade Celsius.

Averse spre finalul săptămânii. ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru județul Iași

Sâmbătă, 4 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 20 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații se vor menține ridicate și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab în continuare. Duminică, 5 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă e 28 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Adauga un comentariu