Actualitate

Alertă meteo în România, cu un cod portocaliu de vreme instabilă! Furtunile se fac simţite în jumătate de ţară

Publicat: 04 iul. 2020
Alertă meteo în România
Alertă meteo în România

Alertă meteo în România, cu un cod portocaliu de vreme instabilă! Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, exista un cot portocaliu de vijelii în jumătate din ţară. Codul portocaliu este valabil de sâmbătă, 4 iulie 2020, până duminica la ora 4. Avertizarea exista în 23 de judeţe şi va continua, de duminică până marţi 7 iulie. Zonele ţării care sunt sub incidenţa codului se vor confrunta cu vijelii, grindina dar şi canicula.

Alertă meteo în România, cu un cod portocaliu de vreme instabilă

Vremea este extrem de schimbătoare în aceste momente. Dacă ieri, jumătate de ţară se afla sub incidenţa unui cod de canicula, astăzi lucrurile se schimba, iar ţara va fi sub incidenţa unui cod de canicula, dar şi a unui cod de vreme instabilă. ANM a emis sâmbăta, 4 iulie 2020, un cod portocaliu de vreme instabilă în 23 de judeţe din România. Conform meteorologilor, vremea va fi, sâmbăta între orele 12.00-19.00, în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei şi local în Oltenia şi Moldova sub incidenţa unui cod galben de disconfort termin, Indicele temperatura-umezeza se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 36 de grade Celsius.

Una caldă, una rece! ANM anunţa un cod portocaliu de vreme rea.

Conform meteorologilor, în cealaltă jumătate a ţării va intra, sâmbăta 4 iulie ora 12, în vigoare un cod portocaliu de vreme rea. Meteorologii afirma faptul că se anunţa instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torenţiale şi frecvente descărcări electrice, grindina şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 litri pe metrul pătrat, iar izolat chiar şi 40 de litri.

Totodată, în intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 4:00 va fi în vigoare o alertă Cod portocaliu în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei. Vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Brăila.

Averse spre finalul săptămânii. ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru județul Iași

Sâmbătă, 4 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 20 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații se vor menține ridicate și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab în continuare. Duminică, 5 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă e 28 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Adauga un comentariu