Actualitate

Cod roșu de tornadă, în România. Care sunt județele vizate

Publicat: 11 aug. 2021
Cod Rosu
Cod Roșu
Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod roșu de vânt puternic pentru mai multe localități din județele Bacău și Neamț.Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Buhuși, Balcani, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Zemeș, Măgirești, Solonț, Scorțeni, Strugari, Ardeoani din județul Bacău și Podoleni, Rediu, Români, Cândești, Costișa, Tazlău din județul Neamț.

În aceste zone se vor semnala vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 17.30.

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi peste valorile normale

Temperaturile vor fi peste valorile normale în următoarele două spătămâni, iar apoi se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ale în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar și local deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice.

Adauga un comentariu