Actualitate

Codrin Ștefănescu la BZI LIVE: „În iarna aceasta, prețurile la alimentele de bază vor depăși orice formă de logica. E vorba de legislația toxică făcută de actuala coaliție de guvernare. Totul este confirmat de valoroși și mari economiști ai țării!”

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Codrin Ștefănescu la BZI LIVE În iarna aceasta prețurile la alimentele de bază vor depăși orice formă de logica. E vorba de legislația toxică făcută de actuala coaliție de guvernare. Totul este confirmat de valoroși și mari economiști ai țării
Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre creșterea prețurilor la alimente

În cadrul unei noi emisiuni BZI LIVE, Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței Pentru Patrie (APP) a relatat situația sumbră cu care se confruntă deja românii, și anume, creșterea prețurilor la alimentele de bază.

„Va fi tragedie şi apocalipsa în iarna asta, şi este foarte clar că cei care vă conduc consideră că vă meritaţi această soartă. Au impresia că vă veţi muta toţi în 2 camere, cu socri, purcel, etc. Şi dacă nu ai bani de alimente, vei mânca gândaci. Nici pe vremea comuniştilor nu există aşa ceva. Nu se trăia în felul ăsta!

Nu au nici o limită. Pur şi simplu sunt puşi să ne distrugă pas cu pas”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu la BZI LIVE despre creșterea prețurilor

Codrin Ștefănescu a explicat în cadrul emisiunii BZI LIVE din 11 octombrie, că Alianța Pentru Patrie continuă lupta sa împotriva legilor absurde pe care guvernul le scoate peste noapte. Secretarul general al APP a reiterat condițiile dezastruoase, mizere, infernale, cu care românul va trebui să se obișnuiască, să se adapteze, de vreme ce nu dorește să ia atitudine și să pună capăt acestor abuzuri de putere.

„În Bucureşti nu se opreşte lumina două ore, sunt cartiere în care se opreşte lumina pe rând, câte două zile, nu două ore!

Legislația ne invită pe toţi, dacă eşti nemulţumit de factura gigant şi cu recalculările lor, şi când îţi îngheaţă inima, că-ţi vin zeci de mii de lei de plată, te cheamă să îi dai în judecată. Ani de zile de milioane de procese, asta va urma.

Baronii deja au anunţat că urmează sute de mii, până la miloane de procese. Dacă nu plăteşti aceste dari, vei avea parte de penalităţi. Şi după ce îţi vin 4-5 facturi neplătite, îţi vinzi casa. Dacă nu, îţi iau ei.

APP este deja la legea 28, pe care o blocăm. Le blocăm prin instanţă, plângeri penale, sesizări de la guvern. Şi ei le lasă blocate şi apoi le pun din nou în funcţiune.

Nu am atâta armată de oameni care să facă față şi să blocăm ceea ce crează ăştia în fiecare noapte. Noi ne batem pentru fiecare aberaţie, încercam să stopăm aceste aberaţii şi ei creează altele pe timp de noapte.

Toate aceste lucruri se întâmplă în Parlament, cu parlamentari votaţi de voi, dragi români, şi lupta noastră este aproape ireală. Ceea ce se numeşte eroism. Noi suntem kamikaze, nu mai suntem doar pioneza.

Am crezut că facem tot ceea ce putem să îi blocăm, dar nu mai este de ajuns. Ei apelează la o metodă foarte simplă: noaptea dau o ordonanţă nouă, aceeaşi, dar cu alte modificări. Şi apoi va trebui să le atacăm iar. Nu au nici o limită. Pur şi simplu sunt puşi să ne distrugă pas cu pas”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu: „Asta e de-a dreptul infernal, s-a ajuns prea departe”

Secretarul general al APP a comparat într-un târziu condițiile pe care le avea poporul român în urmă cu 3o de ani și cele de acum. Concluzia este bineînțeles una tristă, de vreme ce la conducerea țării nu se află nimeni care să dorească binele suprem, nu doar binele sau interesul propriu.

„Preţul la alimente va creşte din nou din această iarnă. Unt, caşcaval, ou, pâine, alimente de bază, alimente de bază pentru copii, biscuiţi, iaurt, lapte… Ei au estimat că o familie de 4 oameni pot trăi cu 11 lei de persoană. Asta e de dus la balamuc! Dacă tu ne spui, guvernule aşa ceva, sunteţi bolnavi la cap!

Ca să trăieşti normal în România, un copil trebuie să mănânce minim de 32.5 lei, şi un adult între 28 şi 30 de lei pe zi. Deci o familie trebuie să aibă minim de 4 ori de cât au calculat ei.

Un copil nu poate mânca biscuiţi sau pâine cu apă în fiecare zi. Nu poţi tu, ca părinte, să nu mai mănânci ca să îi poţi da oul tău copilului.

Până şi cartofii au ajuns un lux în România.

Să ne spui nouă că în România noastră, cartoful a ajuns lux şi vrei să ne opreşti şi curentul, şi gazul? Şi vrei să facem economie, altfel vom plăti nişte facturi inimaginabile?

Asta e de-a dreptul infernal, s-a ajuns prea departe. A depăşit orice fel de logică”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a vorbit de altfel la BZI LIVE și despre o posbilă Lege a Presei în România.

Comentarii
Adauga un comentariu