National

Codrin Ștefănescu, reacţie vehementă după ce Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat: Sistemul nu vrea!

Publicat: 27 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Codrin Ștefănescu reacţie vehementă după ce Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat Sistemul nu vrea
Codrin Ștefănescu susține că enorma de multe firme vor da faliment în această iarnă

Fosta mână a dreaptă a lui Liviu Dragnea are o reacţie dură după ce fostului șef al PSD i s-a respins cererea de eliberare condiţionată din pușcărie. Codrin Ștefănescu susţine că sistemul nu dorește eliberarea condiţionată iar prin decizia aceasta, se încalcă orice drept constituţional.

Vă aducem aminte că în urmă cu puţin timp, judecătorii au decis să respingă cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu, reacție dură la refuzul eliberării condiţionate a lui Liviu Dragnea

Într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, Codrin Ștefănescu consideră că respingerea cererii de eliberare condionată a lui Liviu Dragnea poate fi tradusă ca o dovadă că sistemul nu dorește acest lucru. Prin respingerea ei se încalcă dreptul constituțional, dreptul penal și tot ce există în legislaţia românească:

„Sunt siderat la fel ca și mulți alți români în acest moment. (…) Se pare că sistemul nu vrea, încălcând toate legile, dreptul constituțional, dreptul penal, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii și toată lumea a început să vadă acest lucru și foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vizavi de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui”, a spus Codrin Ștefănescu la Antena3.

Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiţionat din închisoare

Judecătorii au decis ca fostul președinte al PSD să rămână în închisoare. Liviu Dragnea nu va fi eliberat după ce o decizie definitivă în acest sens a fost emisă de magistraţi.

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestaţia formulată de PICCJ – DNA împotriva sentinţei, pe care o desfăşoară în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoita după 27.08.2021. Definitivă”, potrivit comunicatului.

Liviu Dragnea stă de 2 ani în închisoare

Liviu Dragnea este încarcerat, în aceste momente, la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizia a venit după ce magistraţii l-au găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a intrat în pușcărie chiar pe data de 27 .

Fostul șef al PSD le-a transmis judecătorilor care l-au audiat pe data de 26 mai 2021 prin videoconferinţa că a înţeles perfect de ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea a mai susținut faptul că a îndurat, în timpul petrecut în închisoare toate abuzurile la care a fost supus. Fostul șef al PSD vorbesște de lipsa de hrană, sănătate sau asistență juridică. Acesta mai susține faptul că nu întelege de ce nu beneficează de eliberarea condiționată așa cum beneficează absolut orice persoană care este privată de liberate:

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor, potrivit Antena 3.

Adauga un comentariu