Actualitate

Coincidenţă sau nu, premierul Florin Cîțu tine o conferinţă de presă în acelaşi timp cu ministrul Sănătăţii! Situaţie unică în România ultimilor ani

Publicat: 11 apr. 2021
Florin Cîțu si ministrul Vlad Voiculescu

O situaţie bizară şi unică în România ultimilor ani se întâmpla în aceste momente. Atât premierul Florin Cîțu cât și ministrul Sănătății ţin o conferinţă de presă în acelaşi timp. Acest lucru pare să fie tradus prin diferenţa de opinii din ultima vreme şi de faptul că tot mai mulţi lideri din PNL îi cer demisia lui Vlad Voiculescu.

De altfel, Vlad Voiculescu pare să fi aşteptat ca premierul Florin Cîțu să înceapă să vorbească. Vorbim despre faptul că ministrul Sănătății a anunţat conferinţa de presă la 15.45 dar a început mai târziu.

Cele mai importante declaraţii:

Florin Cîțu: Avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane afectate. Dar avem mai multe persoane în spital şi la Terapie Intensivă.

Vlad Voiculescu: Am vorbit cu toţi pacienţii bolnavi şi externaţi din Spitalul Foişor.

I-am sunat personal pe fiecare dintre cei infectaţi. Pe mulţi i-am sunat personal. Fără excepţie, cu cei care am vorbit au declarat că sunt solidari cu cei afectaţi. S-au declarat impresionaţi de faptul că oamenii se luptă la Spitalul Foişor.

Eu am fost impresionat de la incpeutul pandemiei atunci când românii au fost solidari. Românii nu s-au schimbat, s-a schimbat scena politică şi că anumit televiziuni nu mai primesc bani. O parte dintre pacienţi au fost operaţi, o mare pare vor fi operaţi.

Florin Cîțu: În acest moment, in București arată că la Foișor sunt deja 20 de persoane la Terapie Intensivă. Era nevoie de această secție. Vom comunica transparent de fiecare dată.

Remaniera, sau decizia despre un ministru din cabinetul acesta o va lua doar premierul. Aceste decizii nu se discută ci se iau.

Vlad Voiculescu: 1513 pacienți adulți sunt la Terapii Inensivă, 15 pacienți copii sunt la ATI dintre care 14 sunt intubați. Mai sunt 6 paturi la Terapie Intensivă libere în toată țara. Se cer măsuri responsabile. Trebuie să ne asigurăm că cei care au nevoie de ajutor pot primi. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au grijă de ei înseși, tuturor oamenilor care sunt responsabili și celor care salvează viața.

 

Vlad Voiculescu a decis să intre în conferință de presă peste Florin Cîțu

Conform datelor de la această oră, Vlad Voiculescu ar fi știut de faptul că Florin Cîțu urmează să intre într-o conferintă de presă. Totuși, ministrul a sfidat acest lucru și a decis să intre în același timp cu premierul:

Discuție între Vlad Voiculescu și consiliera sa: Am ieșit în același timp cu premierul… Îmi scrisese Ema că intrăm în direct după ce vorbește el și, de fapt, am ieșit în același timp, a spus consiliera.

Vlad Voiculescu: Și noi ce să facem?

Comentarii
  • Bai schioru pooliii din coceni esti la curent cu marlaniile ratatilor pe care i-ai pus in guvernul tau criminal? Taci ca un kur ranjit? Numai pe timpul lui hitler se mai ingropau oamenii in pielea goala, gunoi ordinar ce esti!

Adauga un comentariu