Actualitate

Cojile de portocala intaresc imunitatea. Totodata ajuta la scaderea colesterolului si impiedica dezvoltarea cancerului

Publicat: 15 apr. 2020
Cojile de portocală întăresc imunitatea
Cojile de portocală întăresc imunitatea

Cojile de portocală întăresc imunitatea. Sunt printre cele mai consumate fructe, nu doar pentru gustul plăcut, ci şi pentru conţinutul bogat în vitamina C. De cele mai multe ori, cojile de portocală ajung imediat la coşul de gunoi. Însă cu siguranţă acest lucru nu se va mai întâmpla după ce veţi citi efectele benefice pe care le au acestea.

Cojile de portocală întăresc imunitatea

În cele ce urmează vă prezentăm cele mai importante cinci beneficii pentru sănătate ale cojilor de portocală.

1. Scad colesterolul

Aproape toţi compuşii anti-colesterol din portocale se găsesc în coajă. Aceştia combat colesterolul rău (LDL), vinovat pentru apariţia cheagurilor de sânge.

2. Combat cancerul

Pe lângă faptul că lupta cu radicalii liberi, compuşii din cojile de portocale pot împiedica dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase.

3. Ameliorează arsurile la stomac

Cojile de portocală sunt un adevărat medicament natural împotriva arsurilor la stomac. Dacă sunt folosite mai mult de 20 de zile, te pot scăpa de această problemă deranjantă.

4. Stimulează digestia

100 de grame de coji de portocală conţin cel puţin 10,6 grame de fibre. Pentru combaterea constipaţiei şi balonării îţi poate fi de mare autor, un ceai de coji de portocale. Mai întâi, lăsaţi coajă de portocală afară, în soare, până când se usucă. Scufundaţi o cantitate mică de coajă, aproximativ o linguriţă plină, în 450 ml de apă fierbinte. Lăsaţi-l să se infuzeze aproximativ 15 minute sau mai mult dacă vă place aroma mai puternică. Consumând acest ceai, veţi beneficia de un laxativ destul de eficient.

5. Cojile de portocală întăresc imunitatea. Ţin la distanţa gripă şi răceala

Cojile de portocale sunt pline de vitamina C, ideală pentru stimularea sistemului imunitar şi pentru prevenirea bolilor respiratorii. Înmuiaţi coajă de portocale în puţină apă clocotită. Lăsaţi să stea un pic. Beţi acest lichid, din când în când, pe timpul zilei şi răceala va dispărea mai devreme decât de obicei.

Adauga un comentariu