Local

Compania de practicieni în insolvență Mureș Insolvency a reluat licitațiile pentru vânzarea terenurilor și utilajelor Fortus SA Iași

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania de practicieni în insolvență Mureș Insolvency a reluat licitațiile pentru vânzarea terenurilor și utilajelor Fortus SA Iași
Terenurile și utilajele de pe platforma CUG sunt oferite la vânzare

Lichidatorul judiciar al Fortus SA Iași a reluat licitațiile pentru vânzarea activelor de pe platforma din zona CUG, printre care mai multe terenuri și clădiri, dar și diverse utilaje estimate la peste 12 milioane de euro

După o serie lungă de procese care încă nu au fost finalizate complet, compania de practicieni în insolvență Mureș Insolvency a reluat licitațiile pentru vânzarea activelor Fortus SA, fiind vorba în special despre terenurile și clădirile de pe platforma din zona CUG, precum și mai multe utilaje industriale afalte aici. Cel mai valoros activ este terenul intravilan în suprafață de 404.808 mp și a cărui preț de strigare de pornire a licitației este de 12.041.512 euro, următoarele ședințe fiind programate pe 20 și 27 octombrie 2020. Terenul intravilan este edificat cu numeroase construcții industriale în interiorul cărora se află numeroase utilaje care pot fi valorificate. ”

Licitația publică va avea loc la sediul administratorului judiciar din Târgu Mureș. În cazul nevalorificării bunurilor, licitațiile se vor relua în fiecare zi de vineri la aceeași oră până la valorificarea bunurilor. Activele pot fi vizualizate de către persoanele interesate care au achiziționat caietul de sarcini cu acceptul și prezența administratorului judiciar. Toți cei care posedă un drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligația, sub sancțiunea decăderii, de a face administratorului judiciar dovada acestuia, până în preziua licitației, ora 13:00. Bunurile scoase la licitație se vând libere de orice sarcini sau garanții”, precizează reprezentanții Mureș Insolvency SPRL.

Platforma Fortus din zona CUG este refăcută într-o nouă platformă industrială

Administratorul judiciar al Fortus SA a redus cu aproape un milion de euro prețul de vânzare al terenului care în vara acestui an era estimat la 13,8 milioane de euro, fără TVA. De asemenea, Forja Ușoară și de matrițare și terenul aferent de 12.322 mp vor avea un preț de pornire a licitației de aproape jumătate de milion de euro.
În urma unui lung proces juridic, Primăria Municipiului Iași a intrat în posesia a circa 23,5 hectare din platforma industrială a Fortus SA, dintre care circa 10 hectare sunt acoperite de activele fostei uzine. Valoarea imobilului este de 87 de milioane de lei, la care s-a adăugat TVA în sumă de 10 milioane de lei. Construcțiile care au intrat în proprietatea Primăriei sunt Secția de Sculărie, Uzina Tehnologică, Turnătoria de fontă, Depozitul central, Modelăria și Baza de sarjabilizare, Depozitul de rășini și Secția de Mecanică Grea.

„Pe acest teren vom dezvolta o platformă industrială pentru Iași. Nu vom face acolo proiecte imobiliare sub nicio formă. Un lucru foarte important pentru noi este că avem toate utilitățile la îndemână. Un avantaj enorm este că acolo avem racord direct la Transgaz, putând astfel cumpăra gazele la preț de transport, nu de distribuție. De asemenea, capacitățile de asigurare a energiei electrice sunt cele mai mari din oraș, la care se adaugă capacitățile de transport pe calea ferată spre Vest”, au precizat reprezentanții Primăriei Iași.

Autoritățile locale au anunțat faptul că toți agenții economici care vor veni în Parcul Industrial Fortus vor fi scutiți 10 ani de la plata taxelor și impozitelor locale.

Adauga un comentariu