Economic Local

Compania de Transport Public pregătește un nou contract pentru curățenia din autobuze și tramvaie! Firma câștigătoare va primi 570.000 de euro de la autoritatea ieșeană

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania de Transport Public pregătește un nou contract pentru curățenia din autobuze și tramvaie Firma câștigătoare va primi 570.000 de euro de la autoritatea ieșeană
CTP Iași SA achiziționează noi servicii de curățenie pentru mijloacele de transport public. Abonată la acest tip de contract este societatea CFI Solution SRL

CTP Iași SA alocă o sumă importantă pentru asigurarea serviciilor de curățenie din mijloacele de transport. Până acum, contractul se desfășura cu societatea CFI Solution SRL. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Compania de Transport Public (CTP) Iași pregătește noi achiziții. Astfel, pe data de 12.05.2021, este programată o nouă licitație pentru asigurarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.857.155 lei, fără TVA, aproape 570.000 de euro. În dotarea CTP se află 146 de autobuze, 10 microbuze și 120 de tramvaie. „Zilnic, entitatea contractantă își desfășoară activitatea de transport public de persoane la 9 capete de linie (Rond Dacia, Rond Copou, Rond Canta, Rond Dancu, Rond CUG Selgros, Rond CUG Tehnopolis, Rond Bucium, Rond Tătărași Nord și Rond Tătărași Sud).

De luni până duminică, în ronduri se vor executa următoarele operațiuni de curățenie în tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public: curățarea deșeurilor macro din spațiul călători, aspirarea/măturarea și spălarea scărilor și pardoselilor, ștergerea de praf a chederelor și a barelor de susținere, curățarea petelor accidentale de pe scaune și suprefețe vitrate”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul cu firma de curățenie se va desfășura pe o perioadă de 12 luni

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor de servicii cu prețul cel mai mic. Contractul se va derula pe o perioadă de 1 an. Serviciile fac referire și la spălarea exterioară a autobuzelor și tramvaielor.

„Modalitatea de spălare exterioară a autobuzelor se va efectua în două puncte de lucru, Garaj Tudor Vladimirescu și CUG Selgros, prin intermediul unui sistem de spălare exterioară automatizat – tip tunel, asigurat de către ofertant. În cadrul sistemului de spălare exterioară, se vor efectua următoarele operațiuni: prespălare, spălare cu produse / emolienți ce vor degresa / îndepărta murdăria acumulată în timpul exercitării serviciilor de transport, spălare roți, clătire, uscare”, se mai arată în documentația procedurii.

De precizat că, în edițiile trecute ale „BZI”, s-a prezentat cazul în care firma de curățenie CFI Solution asigura servicii de curățenie de mântuială în mijloacele de transport public din Iași.

Compania de Transport Public a semnat contractul pentru furnizarea unei autoutilitare în valoare de 130.000 de euro

Totodată, CTP a finalizat licitația privind achiziția unei autoutilitare pentru lucrările de intervenții. Procedura a avut inițial o prevedere bugetară de 633.165 lei, fără TVA, aproximativ 130.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Grădinariu Import Export SRL, cu sediul social în București, care a fost declarată și câștigătoare. Valorea finală a contractului este de 633.000 lei, cu 165 de lei mai puțin față de estimarea autorității contractante. Firma este condusă de Andrei Călin Grădinariu. Autoutilitara trebuie să fie dotată cu cabină dublă, cu o capacitate de 5+1 locuri, de culoare portocaliu.

Specificațiile tehnice ale autoutilitarei conțin: greutate totală omologată de 18.000 kilograme, greutate totală omologată ansamblu tractor: 28.000 kg, sarcină utilă – 8.500 kg (după carosare), sarcină tehnică omologată pe axa față: peste 7.500 kg, sarcină tehnică omologată pe axa față: 7.500 kg, sarcină tehnică omologată pe axa spate: 11.500 kg, sarcină remorcă: 16.500 kg, tracțiune 4×4, rezervor de combustibil cu o capacitate de 100 – 120 litri (motorină) etc. Achiziția este necesară pentru intervențiile de pe traseele destinate tramvaielor.

Adauga un comentariu