Local

Compania E.ON lasă ieșenii din zona Dancu fără curent electric ore în șir! Locuitorii se plâng de penele dese de curent electric și de lipsa responsabilității angajaților

Publicat: 07 aug. 2020
Serviciile companiei E.ON în localitatea Dancu din Iași lasă de dorit după ce oamenii din zonă stau ore în șir fără curent electric
Oamenii din localitatea Dancu din Iași, se plâng de serviciile companie E.ON

În regiunea Dancu din Zona Metropolitană Iași, oamenii se plâng de penele dese de curent electric, care durează uneori și aproape 20 de ore. Angajații companiei E.ON sunt vagi în explicații și, în ciuda sesizărilor, lucrurile nu s-au schimbat. Locuitorii susțin că nu au văzut măcar o dată o echipă de intervenție a furnizorilor de energie pe teren.

Locuitorii din Dancu, județul Iași, s-au săturat de penele dese de curent. Ultima pană de curent, susține un locuitor din zona fostelor sere din Dancu, a durat aproximativ 20 de ore, începând în jurul orei 20 până a doua zi în intervalul orar 17-19. Chiar dacă au trimis sesizări Companiei E.ON, furnizorul de energie din zonă, problemele cotinuă să apară. Oamenii susțin că odată cu prima ploaie, caldură puternică sau vânt cu intensitate mai mare, se întrerupe și curentul electric. Uneori se întâmplă să aibă întreruperi ale energiei electrice de 3 ori pe zi, care au o durată de 15/20 de minute. Sunt însă și situații în care aceste întreruperi durează mai mult de 12 ore, iar aparatele electrice, centralele termice sunt defectate.

” Zilele trecute a fost o pană de curent, de seara la ora 20 fără un sfert revenind după 17:30, a doua zi. Am trimis sezizare pe e-mail la Târgu Mureș, dar nu am primit răspuns. Toată lumea era în acea noapte afară cu luminile de la telefoane și copii mici în brațe. Mâncarea din frigidere s-a stricat, oamenii aveau nevoie să lucreze dar au fost nevoiți să rabde. Dacă plouă, sunt temperaturi mari sau bate un vânt mai puternic încep problemele. Anul trecut din cauză unei tensiuni prea mari, date după o reparație, mi s-a stricat centrala termică. Au venit și au spus că nu e vina lor și tot din banii mei am reparat-o. Au făcut contractele în așa fel încât ei să se scoată fără să plătească vreo despăgubire”, a mărturisit Marius Sorea, un localnic din Dancu.

Locuitorii nu au știu unde intervin echipele companiei

La dispeceratul de urgență al companiei E.ON, locuitorii din Dancu, Zona Metropolitană Iași, sună cu aceleași probleme de prea multe ori. Fără a primi alte informații despre intervenția echipelor, tot ce li se spune este să aibă răbdare, dar nu știu de ce se întâmplă atât de des astfel de probleme și nici unde se află o astfel de echipă. Oamenii spun că nu au văzut o echipă de intervenție și chiar dacă cer infomații despre problema care a cauzat pana de curent electric, angajații E.ON se scuză că nu au astfel de informații.

„Când apare o pană de curent sunăm la serviciul pentru clienți E.ON. Îi anunțăm să trimită o echipă să remedieze problema. Când durează prea mult și sun să întreb de situație, timpul de așteptare la un apel e foarte mare, dar măcar într-un final răspund. Durează mai puțin să îți faci un check-in la aeroport decât să aștepți să îți răspundă cineva de la call-center-ul celor de la E.ON. Sun să întreb unde e avaria sau unde au trimis echipa și primesc un răspuns sec «Așteptați». Nu mi se pare normal de la o asemenea companie să aibă probleme care să le rezolvă în mai mult de 12 ore”, a mai declarat Marius Sorea.

Problemele ar porni de la rețeaua veche din zonă

Locuitorii din satul Dancu, comuna Holboca, spun că problemele ar fi, cel mai probabil de la rețea. Chiar dacă ar decide să schimbe furnizorul de energie, din cauză că rețeaua e veche, situația nu ar fi prea diferită de cea actuală.

„Ar fi prea greu ca un furnizor să schimbe atât de multe instalații, de la sute de metri de cabluri la stâlpi și altele. Rețeaua de aici din sat este veche. Dacă ar fi să schimbăm furnizorul problemele ar rămâne aceleași, doar prețul ar fi diferit. Dau vina uneori pe transformatoare, dar nu am văzut să se ocupe de ele. Transformatoarele știm că sunt ale lui Cătălin Fenechiu și nu ne așteptăm să trateze normal această problemă cu ele”, a mai adăugat Marius Sorea.

Reamintim faptul că, locuitorii din zona Dancu au făcut o petiție semnată de mai mulți locuitori prin care au solicitat autorităților să facă investiții urgente în rețeaua de distribuție a energiei electrice din zona Dancu, iar ANRE a înaintat mai departe o adresă către E.ON prin care impune o serie de investiții în trasformatoarele de curent din zona Dancu.

Adauga un comentariu