Local

Compania HiSky își deschide bază principală la Aeroportul Iași. Curse spre Dublin și Frankfurt derulate de operatorul din Republica Moldova

Publicat: 07 nov. 2020
Compania HiSky din Republica Moldova va opera de la Aeroportul Iași curse spre Europa
Avionul HiSky care va opera de la Aeroportul Iași

O nouă companie aeriană va opera în curând de pe Aeroportul Internațional Iași. Operatorul HiSky din Republica Moldova va deschide baza principală pe România de la Iași, urmând a derula curse externe către mari orașe din Europa. Prima aeronavă care va staționa la Iași este un Airbus A320, urmând ca baza să fie completată și cu alte aeronave ale companiei aeriene din țara vecină

Ieșenii vor putea zbura peste câteva săptămâni spre noi destinații europene. O companie din Republica Moldova, desprinsă din Air Moldova, operatorul de stat, își va deschide o bază la Aeroportul Iași. Compania HiSky a adus la Iași o aeronavă Airbus A320, aeronavă care va staționa în Capitala Moldovei. Compania va deschide curse spre Dublin, Capitala Irlandei, sau Frankfurt, unul din cele mai importante orașe din Germania, ambele zboruri urmând a fi operate de la Iași.

Compania HiSky își va deschide baza din România la Iași

Compania a început să deruleze curse aeriene din vara acestui an de pe Aeroportul din Chișinău, Republica Moldova. Din România a fost ales Aeroportul Iași ca bază, aeronava Airbus A320 fiind prima care a ajuns în Capitala Moldovei, unde va staționa până la primul zbor.

„Am pornit cu acest proiect ambițios printr-o simplă discuție cu directorul Aeroportului Iași acum câteva luni. S-a dorit ca ieșenii să aibă propria companie aeriană aici la Iași. În urma discuției, am demonstrat că am realizat acest lucru. În câteva săptămâni, până la finalul anului, vom începe operarea de la Iași prin curse regulate. Primele curse vor fi spre Dublin și Frankfurt. Celelalte curse vor fi adăugate pe parcurs. Nu ne orprim aici. Vrem să mărim flota cu încă două aeronave de același tip, aeronave ceva mai tinere. Vrem să formăm o bază locală pe Iași”, a spus Iulian Scorpan, directorul companiei HiSky din Republica Moldova.

Zboruri noi în plan la Aeroportul Iași. Discuțiile au avut loc în vara lui 2020

Conducerea de la Aeroportul Iași a menționat că a avut discuții cu cei de la HiSky încă din vara acestui an pentru deschiderea bazei.

„Sperăm ca această companie a Moldovei să ne ajute pe toți, să fim conectați cu tot ceea ce înseamnă întreaga lume. Destinația spre Frankfurt este cea mai bună conectivitate pe care o oferă Iașul întregii zone din Moldova și mai departe ulterior. Ne dorim să oferim condiții de zbor cât mai bun. Sunt convins că discuțiile avute în acest an destul de greu pentru aviație vor ajuta foarte mult atât compania, cât și Aeroportul Iași, dar și toată comunitatea din Regiunea de Nord-Est și Republica Moldova”, a menționat Cătălin Bulgariu, directorul aerogării ieșene.

HiSky s-a lansat pe piață în luna februarie 2020 și pune la dispoziția pasagerilor bilete către șase destinații din Europa – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania). Serviciile HiSky se regăsesc în patru clase de rezervare: basic, classic, premium și premium plus, iar zborurile HiSky vor fi operate începând cu data de 1 iulie”, se arată în anunțul companiei aeriene care va opera de la Aeroportul Iași.

Comentarii
  • Vrajeala marca nu va fi nici un zbor,,daca pana si o excroaca de a actualului director rade de el ca le prost si cu minciuna….m=am crucit e grav daca si S.T te=a parasit e grav ..zilele trecute radea cu noi la benzi ce vrajeala proasta ai . DOAMNE AJUTA SA FII INCONJURAT NUMAI DE ASEMENEA ANGAJATI.

  • DOAMNE AJUTA SA SCAPAM DE PUTORILE DE LA AEROPORT PUPATOARE DE BUCILE CELOR CE MUNCESC DOAMNE AJUTA SA FACA CURATENIE ALEXE IN AEROPORT CA ESTE PREA MULT GUNOI PE BANI GREI LA STATE DE PLATA

Adauga un comentariu