International

Compania Roche şi Merck va produce vaccinul anticoronavirus. Comisia Europeană şi-a dat acordul

Publicat: 08 iul. 2020
vaccin covid
vaccin covid

Compania Roche şi Merck va produce vaccinul anticoronavirus, după ce Comisia Europeană şi-a dat acordul de producţie a vaccinului atunci când acesta va fi disponibil.

Compania Roche şi Merck va produce vaccinul anticoronavirus

Comisia Europeană a ajuns la noi acorduri cu mai multe grupuri farmaceutice. Acordul prevede garantarea stocurilor pentru tratamentele experimentale anticoronavirus. Informaţiile sunt obţinute din surse din cadrul Executivului Uniunii Europene. Acordurile se referă la medicamentul antiartrită RoActemra, produs de Roche, şi la medicamentul Rebif, contra sclerozei multiple, fabricat de Merck – ambele considerate ca potenţiale tratamente anti-Covid-19. Contractele prevăd asigurarea de stocuri pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Oficialii citaţi, care au preferat să menţină anonimatul, nu au dezvăluit termenii contractelor, scrie mediafax.ro.

Unele ţări membre UE au cerut în mai să aibă posibilitatea achiziţionării celor două medicamente

Unele ţări membre UE au cerut în mai să aibă posibilitatea achiziţionării celor două medicamente. Roche efectuează în prezent teste clinice pe 330 de pacienţi cu medicamentul Actemra, denumit RoActemra pe unele pieţe. În China, acest medicament a fost utilizat la pacienţi care au reacţii imune severe generate de infectarea cu noul coronavirus. Medicamentul a fost testat şi în combinaţie cu antiviralul Remdesivir, produs de Gilead, singurul tratament autorizat până acum în spaţiul UE împotriva Covid-19.

Rebif a fost produs de firma biotehnologică elveţiană Serono, înainte de a fi cumpărată de Merck. Comisia Europeană negociază şi cu firma americană Gilead pentru a obţine doze de Remdesivir pentru statele membre UE.

Adauga un comentariu