Cazare

Complex Poiana Zanelor – Valea Mare

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Complex Poiana Zanelor - Valea Mare
Complex Poiana Zanelor

Complex Poiana Zanelor. Complexul Turistic „Poiana Zânelor” este o unitate de cazare așezată la poalele Munților Rodnei. Acest complex se găsește la intersecția a trei județe din tara noastră: Bistriță–Năsăud, Maramureș și Suceava.

Locul unde este amplasat îl face absolut unic. Complexul este așezat în mijlocul unei păduri de molid și este înconjurat de un lanț muntos de o frumusețe incredibila. Unitatea de primire turistica se afla pe raza comunei Sânt, ultima așezare pe Someș, situata la o înălțime de 629 m. Numele comunei este dat de trecutul ei zbuciumat. Se spune că în vremurile de demult locuitorii din zona săpau șanțuri de apărare împotrivă năvălirii barbarilor.

Complex Poiana Zanelor. Tabăra de cercetare sociologica

Satul a devenit celebru prin tabăra de cercetare sociologica organizata de Dimitrie Guști, care a întărit conștiință valorilor comunitare și a folclorului Someșan.

Din Poiana Zânelor sunt de parcurs doar 120 de kilometri pentru a ajunge la mănăstirile din Bucovină și 160 de kilometri până în Pasul Tihuta.

Locul unde este amplasat Pasul Tihuta este unul încărcat de istorie și legende transilvane. Legendele de aici l-au inspirat pe Bram Stoker la scrierea romanului „Dracula„.

De asemenea cei care vor să viziteze un loc unic în lume, respectiv Cimitirul Vesel din Sapanta sau piață de țesături de aici, trebuie să știe că au de parcurs doar 150 de kilometri din Poiana Zânelor.

Complexul Turistic „Poiana Zânelor” poate organiza excursii la toate obiectivele enumerate mai sus cu microbuzele proprii.

Atracții turistice în împrejurimi

Vârful Ineu, Munții Suhardului, VarfulOmului, Lacul Lala, Gradina Zânelor, Părăul Zânelor.

Trasee turistice:

– trei trasee spre Vârful Omului (1935 m) marcate la standard international.

Adauga un comentariu