Din cămară nu trebuie să lipsească în sezonul rece un compot de struguri pentru iarnă. Pe lângă gustoasele murături sau dulcețuri de iarnă, gospodinele pregătesc și un compot savuros ca odinioară. Iată cum să pregătești acasă un adevărat deliciu după rețeta bunicii.
Compot de struguri pentru iarnă, gustos și ușor de făcut
Pe lista bunătăților de iarnă pentru cămară se află și savurosul compot de struguri. Acest deliciu este aromat, ușor de făcut și bogat în vitamine. Compotul de struguri este ideal în sezonul rece, fiind un desert de casă gustos și răcoritor. Când vine vorba de rețetele de compot, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri și arome inedite pentru a obține un adevărat deliciu.
Pe lângă deliciosul compot de struguri sau de alte fructe savuroase, putem pregăti pentru cămară niște gogonele murate la borcan. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii, la final vom obține un preparat culinar desăvârșit. Pentru a pregăti cele mai bune murături la borcan este important să știm cum se face corect saramura în care vom pune gogonelele, castraveții sau pepenii la murat.
Dacă vrem să ne bucurăm de gustul fructelor chiar și în sezonul rece, atunci putem face foarte ușor acasă un compot delicios pentru cămară. Compotul de struguri este aromat, gustos și sănătos, fiind deliciul perfect pentru iarnă.
Cum să pregătești acasă un compot savuros după rețeta bunicii
Pentru a pregăti deliciosul compot de struguri pentru iarnă vom avea nevoie de 2 kg de struguri, 50 g de zahăr, 1 l de apă și 1 pliculeț de zahăr vanilat.
Boabele de struguri se aleg de pe ciorchine și se spală foarte bine apoi se lasă la scurs. Putem folosi struguri într-o singură culoare, însă putem folosi și o combinație de struguri albi cu negri pentru deliciosul compot. Este important de știut că diferă cantitatea de zahăr adăugată în compot în funcție de dulceața soiului de struguri.
Se pune la fiert apa într-un vas mare împreună cu zahărul. Se amestecă foarte bine până când zahărul se topește complet, apoi se pun boabele de struguri. Acestea se lasă în apa fiartă până când își schimbă puțin culoarea și se ridică la suprafața apei. Când fructele de struguri sunt gata, se scot din apă și se lasă la scurs. Siropul pentru compot se mai lasă la foc până când începe să fiarbă. În borcanele sterilizate se pun boabele de struguri, apoi se adaugă siropul dulce.
Borcanele cu compot de struguri se lasă la răcit apoi se depozitează în cămară pentru iarnă. Cu siguranță vom obține un compot delicios, care își va păstra aromele și în sezonul rece. Dacă vrem să oferim un plus de savoare compotului de struguri, putem adăuga și câteva felii de mere. Astfel, compotul va fi savuros și bogat în vitamine. Acest deliciu poate fi consumat și în sezonul cald, fiind răcoritor și revitalizând organismul în zilele toride de vară.
Compotul de struguri pentru iarnă este aromat și gustos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține un deliciu irezistibil. Compotul de fructe este pe placul multora dintre noi, fiind un desert sănătos, gustos și răcoritor.