Local

Comuna Aroneanu va avea gaz natural. Care este valoarea contractului de execuție

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Comuna Aroneanu va avea gaz natural. Care este valoarea contractului de execuție
Primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi susține că evaluarea ofertelor financiare a fost finalizată și până la data de 24 martie 2023 se va încheia contractul de execuție a lucrărilor pentru acordul de acces, racordare și construirea unei stații de reglare și măsurare a presiunii gazelor naturale

În urmă cu câteva luni, Transgaz S.A. Mediaș a lansat licitația pentru acordul de acces, racordare și construire a stației de reglare și măsurare a presiunii în satul Dorobanț. Pentru amplasarea stației de reglare și măsurare a presiunii gazelor naturale, comuna Aroneanu a trebuit să achiziționeze o suprafață de teren și a predat drepturile de folosință gratuită a terenului către compania Transgaz. Tot în această etapă s-a efectuat racordul electric și s-a emis autorizația de construire a racordului în gazoductul Iași – Ungheni. De curând, evaluarea financiară a ofertelor a fost finalizată, iar până la 24 martie 2023 va fi semnat contractul de execuție a lucrărilor. Primarul Benone Moruzi declară că Aroneanu va avea gaz natural

Timp de mai multe mandate, primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi, nu a reușit să implementeze unul dintre cele mai așteptate proiecte din comună. Tranzgaz S.A. Mediaș a lansat, în toamna anului trecut, licitația pentru acordul de acces, racordare și construire a unei stații de reglare și măsurare a presiunii. Valoarea totală a investiției este de 2.253.777,72 lei, la care se adaugă TVA-ul. Finanțarea investiției este asigurată de S.C. Transgaz S.A. Această stație este vitală pentru implementarea proiectului de aducere a gazului în comună și a unei promisiuni electorale de-ale primarului Benone Moruzi.

Comuna Aroneanu va avea gaz natural

Gazoduct
Timp de mai multe mandate, primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi nu a reușit să implementeze unul dintre cele mai așteptate proiecte din comună. Locuitorii comunei gătesc la buteliile de gaz

Primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi, declară că etapa evaluării ofertelor financiare a fost finalizată, iar în curând va fi semnat noul contract care va aduce gazul natural în comună.

„Pe 10 martie 2023, orele 11:56, s-a finalizat și evaluarea financiară a ofertelor, fiind stabilit câștigătorul licitației, urmând ca până pe data de 24 martie 2023 să se încheie contractul de execuție a lucrărilor”, declară Benone Moruzi.

Valoarea totală a contractului de execuție este de 2.253.777,72 lei, fiind finanțat de SC Transgaz S.A.

„Valoarea contractului de execuție a Stației de Reglare și Măsurare a Presiunii este de 2.253.777,72 lei, la care se adaugă TVA-ul. Finanțarea investiției este asigurată de SC Transgaz S.A.”, mai declară primarul comunei Aroneanu.

Benone Moruzi mai spune că durata de execuție a contractului este de 6 luni și reprezintă un pas foarte important pentru finalizarea proiectului de aducere a gazului în Aroneanu.

„Durata de implementare a contractului de execuție cu punerea în funcțiune este de 6 luni de la semnarea contractului. Astfel, ne apropiem de îndeplinirea condițiilor pentru ca anul acesta să punem în funcțiune toată instalația din comuna Aroneanu, cu satele aparținătoare”, mai declară primarul comunei Aroneanu.

Locuitorii din Aroneanu gătesc la butelie

Statie de reglare si masurare a presiunii gazelor naturale
Noua Stație de Reglare și Măsurare a Presiunii va costa 2.253.777,72 de lei, la care se adaugă TVA-ul. Finanțarea investiției este asigurată de S.C. Transgaz S.A.

Conform datelor oficiale ale Ministerului Lucrărilor Publice, doar o singură locuință din comuna Aroneanu este racordată la rețeaua de gaze. Practic, timp de trei mandate, primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi, a bătut pasul pe loc, iar oamenii din localitate abia în lunile următoare se vor putea bucura de gaz în propriile locuințe. Lipsa proiectelor timp de foarte mulți ani a lăsat locuitorii comunei fără gaze naturale, situație tot mai apăsătoare pentru oamenii care locuiesc la 2 km de Iași și care gătesc la butelie.

Astfel, dacă nu vor mai exista situații neprevăzute, iar proiectul își va urma cursul, comuna Aroneanu va avea gaz natural. Până la terminarea mandatului de primar, Benoni Moruzi poate implementa cu succes mai multe proiecte pe care le-a promis până acum. Modernizarea drumurilor de interes local și racordarea la gaze naturale sunt printre cele prioritare.

Comentarii
  • Ticalosul asta a furat tot ce s-a putut pana acuma. Desi satul e orientat de la drumul principal in jos, el a tras conductele de gaz invers, ca sa fie mai mica suprafata, deci investitia. A asfaltat doar drumul rpincipal si asta in mai multe etape si doar un singur drum lateral, cel care duce la Camping-ul ENPI, al d-nului Adascalitei. Oare era acest drum asa strategic? Nu spre scoala, nu spre dispensar sau biserica, doar spre camping. Chiar nu se sesizeaza nimeni?

Adauga un comentariu