Economic Local

Comuna Deleni va avea o sală de sport modernă, cu 180 de locuri! Compania Națională de Investiții va cheltui 1,2 milioane de euro

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comuna Deleni va avea o sală de sport modernă cu 180 de locuri Compania Națională de Investiții va cheltui 12 milioane de euro
Compania Națională de Investiții a finalizat licitația pentru construirea unei săli de sport de 1,6 milioane

Comuna Deleni va beneficia de o sală de sport ce va fi construită cu fonduri alocate de Compania Națională de Investiții. Comisia de evaluare a ales oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Procedura a trezit interesul mai multor societăți de profil

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat, recent, o licitație pentru construirea unei săli de sport în comuna Deleni, județul Iași. Amplasamentul este identificat în satul Maxut. După verificarea mai multor oferte, autoritatea contractantă a semnat contractul cu asocierea Ervconst Group Invest SRL (liderul asocierii) – MTA Structural Engineers SRL – Dalubuild Construct SRL. Ervconst Group Invest SRL are sediul social în municipiul Suceava și este condusă de Loredana Rebeca Bidu. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,3 milioane lei, profit de 1 milion de lei, cu un număr de 2 angajați. Conform proiectului, sala de sport va avea o tribună cu o capacitate maximă de 180 de locuri.

„Beneficiarul dorește realizarea unei construcții cu regim de înălțime parter, o suprafață construită în plan de circa 1.500 metri pătrați și structura de rezistență metalică, pe fundații izolate din beton armat, șarpantă din panouri tip sandwich. Fosa septică va fi etanșă pentru evitarea scurgerii apei în sol, să fie rezistentă la acțiunea corozivă de tip sulfatic, amoniacal și fosfatic. Pentru fosa din polietilenă, este necesar ca pe timpul montajului acesteia să fie umplută cu apă și apoi înglobată în terenul de fundare. Peste fosa septică nu se admite circulația cu mijloace auto. Modelul de fosă septică trebuie să dețină un agrement de mediu și o agrementare tehnică autorizate”, se arată în documentația procedurii.

CNI investește în comuna Deleni și în modernizarea drumurilor.

Compania Națională de Investiții finanțează și modernizarea drumurilor din județul Iași

Totodată, la finalul anul 2020, CNI a lansat altă licitație pentru refacerea drumurilor afectate de calamități din comunele Todirești și Mogoșești-Siret, din județul Iași. Prevederea bugetară a procedurii este de 16.094.555 lei, fără TVA, aproape 3,3 milioane de euro.

„Având în vedere faptul că drumurile propuse investiției deservesc, prin amplasarea acestora, accesele la școala și grădinița din comuna Todirești, sunt afectați aproximativ 850 de copii care frecventează cursurile de învățământ preșcolar și școlar și care nu au posibilitatea de a participa la acestea ori de câte ori se produc fenomene meteorologice care afectează partea carosabilă existentă. Totodată, în zonele adiacente drumurilor există o populație de aproximativ 1.800 de persoane care sunt afectate și nu reușesc să aibă un acces facil către obiectivele socio-culturale din comuna Todirești”, se arată în descrierea situației actuale.

Prima parte a investiției se referă la refacerea unei porțiuni de 4,5 kilometri din satul Băiceni, comuna Todirești. În proiect intră și reabilitarea podețelor.

Adauga un comentariu