Economic Local

Compania Națională de Investiții repară drumurile din comuna Deleni! Mai mulți constructori vor contractul de 725.000 de euro

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Națională de Investiții repară drumurile din comuna Deleni Mai mulți constructori vor contractul de 725.000 de euro
Drumurile din comuna Deleni afectate de calamități vor fi reabilitate cu bani de la Compania Națională de Investiții

Opt străzi din comuna Deleni vor fi reabilitate cu bani de la Compania Națională de Investiții. Procedura pentru execuția lucrărilor a trezit interesul mai multor firme de construcții. Lungimea arterelor afectate de calamități este de aproximativ 3 kilometri

Drumurile din comuna Deleni, județul Iași, vor fi reabilitate de Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Recent, a fost lansată procedura pentru realizarea lucrărilor, investiția având o valoare estimată de 3.483.769 lei, fără TVA, aproximativ 725.000 de euro. La licitație au depus oferte următoarele asocieri de firme: Andrei Construct SRL – Rutier Consult SRL, Construct & Drum SRL – Standard Drum SRL, Conrec SRL – Conproiect Aky SRL, CTT Construcții Safe SRL – Conproiect AKY SRL – Geo Myke SRL, Eky Route SRL – Crepuscul Project SRL, Bauer One SRL – Bomaco SRL, Katar Conneg SRL, Conest SA – Simpa Consult SRL – Conproiect AKY SRL, Danlin XXL – Riva Systems SRL, Keyboard SRL – Itaro SRL – TQM Management SRL, Băiculescu Construct SRL – Turvyk Investment Group SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Comisia de evaluare va declara căștigătoare oferta cu prețul cel mai mic.

Vor fi refăcute drumurile afectate de inundațiile din vara anului 2019

Finanțarea este asigurată în cazul drumurilor din comună afectate de calamități.

„În urma inundațiilor ce s-au produs în perioada 03.06.2019 – 12.06.2019 și în 23.06.2019 pe teritoriul administrativ al comunei Deleni, județul Iași s-au produs pagube însemnate din cauza faptului că drumurile și podețele existente nu asigură scurgerea apelor. Astfel, în cazul unor noi calamități se vor produce inundații care vor afecta terenurile învecinate, dar și gospodăriile. De asemenea, străzile și podețele existente vor deveni impracticabile și locuitorii deserviți de acestea vor rămâne izolați. Precizăm faptul că în cazul producerii unui incendiu sau a unei urgențe medicale, echipajele de specialitate nu pot interveni și astfel sunt puse în pericol vieți omenești”, se arată în descrierea situației actuale.

În total vor fi reabilitate 8 străzi, cu o lungime de 3,1 kilometri: Parcului, Speranței, Grigore Ureche, Codrului, Emil Gîrleanu, Veselă, Îngustă, Școlii.

CNI a alocat fondurie pentru alte două comune din județul Iași

CNI a alocat fonduri pentru încă două comune din județ. Pe data de 10.11.2020 este programată o licitație pentru refacerea drumurilor afectate de calamități din comunele Todirești și Mogoșești-Siret, din județul Iași. Prevederea bugetară a procedurii este de 16.094.555 lei, fără TVA, aproape 3,3 milioane de euro. Lungimea arterelor este de peste 10 kilometri. În proiect intră și reabilitarea podețelor.

„Având în vedere faptul că drumurile propuse investiției deservesc, prin amplasarea acestora, accesele la școala și grădinița din comuna Todirești, sunt afectați aproximativ 850 de copii care frecventează cursurile de învățământ preșcolar și școlar și care nu au posibilitatea de a participa la acestea ori de câte ori se produc fenomene meteorologice care afectează partea carosabilă existentă. Totodată, în zonele adiacente drumurilor există o populație de aproximativ 1.800 de persoane care sunt afectate și nu reușesc să aibă un acces facil către obiectivele socio-culturale din comuna Todirești (biserică, primărie, cămin cultural etc.) sau către comunele și orașele învecinate, respectiv către spitalele de urgență cele mai apropiate din zonă”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu