Economic Local

Comuna Valea Lupului a arătat că se poate! Au fost implementate proiecte de milioane de euro, iar primăria nu vrea să se oprească aici: „Continuăm cu investițiile în educație și infrastructură”

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Comuna Valea Lupului a arătat că se poate Au fost implementate proiecte de milioane de euro iar primăria nu vrea să se oprească aici Continuăm cu investițiile în educație și infrastructură
Majoritatea investițiilor au fost atrase prin programele naționale

În ultimii ani, în Valea Lupului au fost implementate proiecte de milioane de euro în infrastructură și educație. Comunitatea de aici este în continuă dezvoltare, având în vedere și numărul de localnici, care este în creștere, iar autoritățile locale investesc pentru binele comun

Primarul Florin Dulgheru a reușit să atragă fonduri pentru comuna sa, pentru a face investiții. De la începutul anului 2021 au fost derulate proiecte care fie au fost finalizate, fie urmează în perioada următoare. Totuși, autoritățile locale nu vor să se oprească aici și continuă să crească nivelul de trai în comuna ieșeană.

Investiții de milioane de euro la Valea Lupului

Privind în retrospectivă, bilanțul pe anul 2023 în comuna Valea Lupului este unul favorabil. Proiectele propuse de primărie s-au derulat fără probleme, iar comunitatea a avut de câștigat. Comuna de lângă Iași a devenit un important centru economic și un loc liniștit pentru tinerele familii.

Înțelegând că viitorul comunei sunt copiii, primăria a construit un parc cu o zonă amenajată pentru skateboarding. De asemenea, locurile de joacă au fost amenajate din bugetul local al comunei. Amenajarea s-a realizat pe o suprafata de circa 600 mp, unde s-au amplasat echipamente pentru practicarea skatebordingului, dar și mobilier urban. Amenajarea este protejată perimetral de un gard cu structură metalică pe trei laturi și un gard de beton pe latura de vest. Proiectul a costat puțin peste un milion de lei, fără TVA.

Prin programul „Angel Saligny” s-au implementat trei proiecte importante pentru reabilitatea și modernizarea drumurilor. În acest moment, trebuie să fie finalizat proiectul de modernizare a 3,3 km de asfalt din comună. Investiția a costat peste 10 milioane de lei. Încă din anul 2021 au fost reabilitate mai multe străzi de pe urma calamităților. Astfel, vorbim despre alte investiții de 16 milioane de lei și 20 de milioane de lei prin două proiecte. Toate străzile din comună vor fi asfaltate și ridicate la cele mai moderne standarde.

Iluminatul public a fost și el modernizat, fiind instalate becuri LED pe toate străzile din comună. Investiția a costat 1 milion de lei și a presupus instalarea unui centru de comandă de la distanță. Pe lângă iluminatul public au fost montate și camere video, în valoare de 2 milioane de lei, în total fiind 237 pe toată raza comunei.

Primarul se gândește deja la următoarele proiecte

Deși în 3 ani s-au făcut mai multe investiții decât în alte comune, autoritățile nu vor să se oprească aici și continuă. Primarul Florin Dulgheru deja se gândește la implementarea proiectelor viitoare. Instituția centrală din companie a înțeles importanța modernizării și intenționează să atragă cât mai multe fonduri.

„Continuăm cu investițiile în educație și infrastructură. De la primăvară, cum ne va permite vremea, mai avem câteva străzi de finalizat prin programul «Anghel Saligny», trebuie să facem trotuarele, de asemenea, vom supraetaja și școala. Sunt lucruri de făcut în comuna noastră, iar noi trebuie să atragem fondurile și să le investim acolo unde trebuie, pentru binele comunității”, a transmis Florin Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.

Proiectele de milioane de euro din Valea Lupului au fost aproape finalizate, iar de anul viitor urmează să înceapă lucrările pentru alte investiții.

Comentarii
  • Prostii! Nu ai mihloace de transport in comun, nu exita trotuare in Valea Lupului, nu stii care i centrul comunei. E dezastrul. Copiii si batranii nu au o zona de promenada pentru petrecerea timpului liber. Mentalitate primara
    in dezvoltare urbana! Conducere empirica neanderthaliana!

  • Ce minciuna. Care becuri LED pe toate strazile ? Eu a trebuit sa sun sa vina cineva sa puna un bec chior care nici nu se vede ziua. Cumnata mea din boston are leduri peste tot, iar biata mea sotie nu poate face niscai poze colorate cu iarna pe ulita ca nu are lumina. Bun, si bradul e mai mititel anul asta, nici ala nu da multa lumina, dupa buget, ca a trebuit sa economisim pentru un lego boracului…tot fara leduri. PS. Nici fast food-ul si nici clatitele useriste nu sunt yummy luminate cu leduri ca la boston. Nici o baterie de ceas nu se gaseste.

  • Vrajeala pt fraieri. A promis parc verde pt locuitori pe terenul din fata la Brown Luxuri si dupa ce a iesit Primar…. a declarat ca i pare rau pt ca nu poate investi ca autoritate publica intr un teren privat. Data viitoare o sa vina unul care o sa promita teleferic intre Valea Lupului si Palas si ….

Adauga un comentariu