BZI LIVE

LIVE VIDEO – Concurs academic şi studenţesc de impact naţional, derulat la Cluj, câştigat de tinerii USVIasi! Dialog special, în Studioul BZI LIVE alături de prorectorul – prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru şi laureaţii Andreea Turenschi şi Mihaela Cătălina Froicu, USVIași

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marţi, 24 mai 2022, începând cu ora 15.00 în Platoul BZI LIVE este programată o nouă ediţie specială, de impact naţional universitar! Aceasta se va axa pe un concurs academic şi studenţesc, derulat la Cluj, câştigat de tinerii Universităţii de Stiiintele Vieţii (USVIasi) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Totul alături de prorectorul cu activităţile sociale, studenţii şi relaţia cu Alumni (absolvenţii) – prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru şi laureaţii Andreea Turenschi (anul al III-lea, Facultatea de Agricultură, specializarea Agricultură) respectiv Mihaela Cătălina Froicu (anul al IV-lea, Facultatea de Agricultură, specializarea Inginerie ecnomică).

Astfel, dincolo de concurs vor fi dialogate elemente legate de viaţa în comunitatea USVIasi, de ce să fii student la aceasta instituţie, oportunităţi în cariera profesională, proiecte şi activităţi educaţionale, de cercetare şi ştiinţifice.

Concurs academic şi studenţesc de impact naţional, derulat la Cluj, câştigat de tinerii USVIasi

De reamintit că tinerii USVIasi care au participat la ”Agronomiada 2022”, organizată în perioada 12 – 15 Mai, la Cluj-Napoca, au reuşit să obţină rezultate excelente. Delegaţia USV Iaşi s-a întors de la această ediţie, cu 16 premii şi șase menţiuni. La disciplinele aflate în concurs, studenţii ieşeni au reuşit să fie pe locuri fruntașe la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare. Domeniile în care au excelat tinerii ieşeni, au fost: Managementul proiectelor, Controlul calităţii produselor de origine animală, Chimia Alimentului, Entomologie, Creşterea păsărilor, Morfopatologie. Delegația studenților ieșeni prezenți în acest an la cea mai dinamică competiție a universităților agronomice a reușit să obțină premii la aproape toate discipline din concurs, ceea ce este un rezultat foarte bun.

USV Iași își va recompensa suplimentar studenții cu premii în bani. Competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară, ce datează încă din anii ’70, Agronomiada este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţi, pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul tinerilor. Agronomiada se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Cluj, Craiova, Iași şi Timișoara. Începând cu ediţia 2014, care a avut loc la USV Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.

Detalii AICI!

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu