Eveniment-Social

Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți, la USV Iași – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 18 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți la USV Iași - GALERIE FOTOVIDEO
Concurs important la USV Iași

Preparate care mai de care mai gustoase și apetisante, realizate după rețete bine păstrate de către elevi și studenți. Acestea au fost jurizate și degustate în cadrul Concursului Național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE” .

Organizat de către Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, concursul a ajuns la ediția a V-a și este dedicat atât elevilor, cât și studenților, care s-au înscris individual sau în echipă. Coordonatorii și organizatorii concursului sunt Gabriel Vasile Hoha, directorul Direcției Agricolă Județeană și Mihaela Ivancia, prodecan Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA) din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USVIași) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți, la USV Iași: „S-a dublat numărul de preparate”

Astăzi, 18 martie 2023, s-a desfășurat concursul de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți la USV Iași. În această ediție, numărul preparatelor s-au dublat, iar printre candidați se numără și 2 studenți din Turcia, care sunt veniți prin programul Erasmus+ în cadrul facultății și o elevă de la Școala Generală ,,Miron Costin” din Bacău.

Aceștia au candidat cu niște rețete culinare inedite. Organizatorii vor recompensa participanții la concurs cu premii și diplome. Premiile constau în bani, precum premiul I – 350 de lei, premiul al-II-lea – 250 lei și premiul al- III-lea – 200 de lei. De asemenea, vor fi și câteva premii speciale care vor fi remunerate tot în bani.

„Concursul de produse tradiționale a ajuns la a V-a ediție. De la an la an, crește numărul participanților și acest lucru este bucurător. Îmi doresc să ajungeți pe cele mai înalte trepte. Vă pot ajuta să vă atestați produsele, ca să aveți o afacere de succes. Dar, până atunci, vă doresc mult succes tuturor participanților”, a declarat directorul Direcției Agricole, Gabriel Vasile Hoha.

Comentarii
Adauga un comentariu