Local

Concurs luat cu ”pile” la Prefectura Iași! Mărturia contracandidatului Oanei Ungureanu, fina lui Dan Cârlan. Bărbatul nu a fost primit la examen

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurs luat cu pile la Prefectura Iași Mărturia contracandidatului Oanei Ungureanu fina lui Dan Cârlan. Bărbatul nu a fost primit la examen
Concursul luat pe ”pile” de la Prefectura Iași pentru Oana Ungureanu va fi contestat în instanța de contencios-administrativ

Concursul de la Prefectura Iași luat de Oana Ungureanu, fina fostului prefect Dan Cârlan, va fi contestat în instanță. Contracandidatul Oanei Ungureanu își va căuta dreptatea la Tribunalul Iași. Oana Ungureanu a luat cu note mari atât proba scrisă, cât și interviul

Surpriză la concursul organizat de Prefectura Iași pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ. Postul a fost ocupat de Oana Gabriela Ungureanu-Bejenaru în baza unui concurs organizat prin Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Oana Ungureanu a obținut 92,6 puncte la proba scrisă și 82,6 puncte la proba interviului. Ambele probe au avut loc luni, 21 martie 2022, la sediul Prefecturii Iași.

Oana Ungureanu a concurat de una singură, asta după ce competitorul său, Gigi Ciuc, s-a trezit cu dosarul de concurs respins. Mai mult, Gigi Ciuc a fost și interimar pe post vreme de câteva luni bune și totuși nu a avut câștig de cauză.

Concurs luat cu ”pile” la Prefectura Iași. Reacția lui Gigi Ciuc, contracandidatul respins

Gigi Ciuc a fost interimar pe postul de șef al Serviciului Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ în perioada în care Marian Tuduran era subprefect, dar și după pensionarea acestuia. Totuși, dosarul acestuia nu a fost admis, astfel încât Oana Ungureanu a rămas singură în concurs.

”Mie mi-a fost respins dosarul pentru că ar fi fost incomplet. Voi depune o acțiune în contencios administrativ. Voi merge pe calea justiției de acum, pentru că mi-a fost respins dosarul. Nu am nimic cu doamna Ungureanu. Dar cât timp am fost interimar, vreme de 6 luni, nu erau probleme, iar dosarul nu a mai fost bun la concurs. A fost o scăpare din partea mea că nu am actualizat dosarul, dar asta nu ar fi fost o problemă”, a spus Gigi Ciuc, consilier pe achiziții publice în Prefectura Iași.

Concursul va fi contestat la Tribunal

Gigi Ciuc a precizat că va cere anuluarea concursului la Tribunalul Iași, după ce dosarul său nu a fost admis de comisia constituită la nivelul Prefecturii Iași. Practic, aceasta a rămas singura cale prin care Gigi Ciuc mai poate contesta respingerea nejustificată a dosarul său.

”Voi depune o acțiune în instanță pe contencios administrativ pentru anularea concursului. La respingerea dosarului s-a pronunțat comisia. Sunt două comisii: cea de concurs și cea de contestație. Ambele mi-au respins dosarul, astfel încât singura mea cale de atac este în instanță”, a mai adăugat Gigi Ciuc.

ANFP va trebuie să verifice situația de la Prefectura Iasi

De precizat că pe pagină de internet a ANFP apare tocmai numele Oanei Ungureanu în dreptul responsabilului delegat cu organizarea concursului pentru ocuparea funcției respective. Practic, Ungureanu a fost cea care s-a ocupat de condițiile de concurs și tot ea s-a înscris pentru funcția respectivă. Reporterii BZI au cerut lămuriri de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici referitoare la cazul de la Prefectura Iași, însă până la această oră reprezentanții instituției nu au formulat un răspuns. Recent, la ANFP a avut loc un concurs privind ocuparea funcției de comisar-șef adjunct la Protecția Consumatorilor Iași.

Cine este Oana Ungureanu, fina fostului prefect, Dan Cârlan?

Oana Ungureanu lucrează în Prefectura Iași din anul 2005. A fost soția fostului subprefect, Florin Ungureanu, cel care s-a sinucis în cursul anului 2006. Cei doi au fost cununați de Dan Cârlan, fost prefect al județului Iași și actual secretar al Primăriei comunei Tarcău, județul Neamț. De altfel, se pare că acesta a fost cel care i-a făcut cale liberă spre această funcție. Înainte de acest concurs, Oana Ungureanu a fost consilier la Compartimentul de Resurse Umane din Prefectură. Oana Ungureanu nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a comenta situația apărută după organizarea concursului respectiv. Nu este pentru prima dată când a fost pregătit un post pentru cineva apropiat de șefii din Prefectura Iași, cu complicitatea acestora.

Prefectul Bogdan Cojocaru nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta despre concursul luat cu ”pile” la Prefectura Iași.

Adauga un comentariu