Eveniment-Social

Concursul ”Cezar Petrescu”, dedicat memoriei scriitorului, organizat de Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Hârlău

Publicat: 21 nov. 2019

Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Hârlău va organiza vineri, 22 noiembrie 2019, a XIV-a ediţie a Concursului ,,Cezar Petrescu”, dedicat memoriei scriitorului născut în decembrie 1892 – în localitatea Hodora, comuna Cotnari. Mai mult decât un prozator fecund şi îndrăgit de cititorii de toate vârstele, Cezar Petrescu rămâne în istoria literaturii române – aşa după cum aprecia criticul Perpessicius – unul dintre cei mai sensibili martori ai epocii sale, ,,aspirând cu adevărat, după ilustra pildă a marelui său patron, Balzac, să ne dea o comedie umană”.

La aceasta ediţie, vor participa echipajele care reprezintă Colegiul National ,,Mihail Sadoveanu” Paşcani, Liceul Tehnologic ,,Mihai Busuioc” Paşcani, Liceul Teoretic ,,Ion Neculce” Tg. Frumos, Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” Hălăuceşti, Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani, Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” Paşcani. O prezenţă inedită la această manifestare este cea a echipajului de la Liceul Teoretic”Miguel de Cervantes de Saavedra” din Chişinău. Ele se vor întrece, împreună cu echipajul colegiului-gazdă pentru obţinerea Marelui Premiu “Cezar Petrescu”, dar si pentru un loc cât mai bun în clasament, dovedind lectura atentă a romanului “Baletul mecanic”.

Manifestare de tradiţie, concursul a sporit în complexitate în ultimii ani, de când este înscris în C.A.E.J., astfel cuprinzând – pe langă întrecerea între echipajele alcătuite din câte doi elevi, având ca temă, opere valoroase din creaţia scriitorului – şi alte trei secţiuni, vizând desene, machete, modelări 3D, realizate din materiale diverse, dar şi prezentări power-point, toate cu subiecte prestabilite, menite să valorifice inspiraţia elevilor în urma lecturii.

Va fi organizată o mini-expoziţie cuprinzând lucrări premiate la celelalte secţiuni din proiect. Întreaga activitate este organizată de către catedra de limba şi literatura română, în colaborare cu profesorii de Educaţie plastică, Informatică şi Educaţie tehnologică, cu sprijinul directorului colegiului, profesor Neicu Aurel.loading...

Adauga un comentariu