Eveniment-Social

Concursuri pentru decani la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”, coordonează comisiile care vor decide noii decani! (Exclusiv)

Publicat: 11 iul. 2020
Comisia coordonată de rectorul Universității
Săptămâna viitoare sunt organizate concursuri pentru decani la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași

Concursuri, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru funcțiile de decani! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”, coordonează comisiile care vor decide noii decani de la cele 15 facultăți. Concursurile sunt programate săptămâna viitoare, în intervalul 13 – 17 iulie 2020

Concursuri, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, pentru funcțiile de decani! Urmează o perioadă esențială pentru alegerea persoanelor ce vor ocupa cele mai importante funcții de conducere. Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”, coordonează comisiile care organizează concursurile la decanatele celor 15 facultăți. Se anunță și câteva schimbări, însă totul va pleca de la ideile de continuitate și de noutate, echilibru de competențe și vor fi evitate conflictele de interese. De reamintit este faptul că, în timpul stării de urgență în România, pe fondul pandemiei de COVID-19, au fost suspendate toate concursurile pe posturi în mediul academic național.

Când sunt programate aceste concursuri pentru decani la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Conform calendarului alegerilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, inițial, concursurile pentru decani, mandatul 2020-2024, ar fi trebuit să aibă loc între 15 și 31 mai 2020. Acum, concursurile vor fi programate săptămâna viitoare, în intervalul 13 – 17 iulie.

Sursele reporterilor Cotidianului Bună Ziua Iași (BZI) arată că noii decani ai facultăților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ar putea fi următorii profesori: la Biologie: Mircea Nicoară, Chimie: profesorul Aurel Pui, la Drept: Ioana Costea, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor: Teodora Roman, Beatrice Abălașei la Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice: Tiberiu Contiu Șoitu, la Facultatea de Fizică: universitarul Ionuț Topală, la Facultatea de Geografie și Geologie: Mihai Bulai, la Informatică: Adrian Iftene, la Litere: principalii candidați fiind Dana Bădulescu, respectiv Antonio Patraș. Pe de altă parte, la Istorie este universitarul Laurențiu Rădvan, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Ovidiu Gavrilovici, pr. Ion Vicovan la Facultatea de Teologie Ortodoxă și pr. Ștefan Lupu la Facultatea de Teologie Romano Catolică. Pe de altă parte, la Facultatea de Matematică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având în vedere că Legea Educației Naționale prevede că minimum doi candidați să se înscrie în cursa pentru poziția de decan, la acest moment este participant doar universitarul Răzvan Litcanu!

Cine sunt noii prorectori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Pe de altă parte, noii prorectori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și personal, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic. Urmează prof. univ. dr. Lucia Cifor, prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe. În final, dar nu în cele din urmă, conf. univ. dr. Florin Brînză este prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și extensiunile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Comentarii
  • În legătură cu decanii, asa ați vrea voi presa sa fie, dar nu-i chiar asa. Bube au destui dintre ei, iar rectorul știe bine acest lucru și nu va face imprudenta sa desemneze un Decan pătat gen celui care cu ani în urma radea într-un amfiteatru de un tânăr bolnav de poliomielita. Știți la cine ma refer. Dar bubele lui sunt și mai grave. După 17 iulie veți reveni cu lista modificata.

  • Traiasca partidul..triasca tatucii..traiasca Tudorel! Puneti va jegurile in functii ca sa faca ce spune nea Toader! Scarba! tara lor!

  • Îi pune pe fiecare să rostească tare: iepurili, apoi le arată cartonaşe cu animale domestice şi sălbatice şi îi pune să ghicească dacă iepurili este animal sălbatic sau domestic? Asta va fi proba de foc, pentru că indiferent ce vor răspunde va fi bine, dar unii vor fi picaţi…mai ales nesenatorii! Io sunt optimist!

Adauga un comentariu