Razboi în Ucraina

Condiţia Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina. Moscova, dispusă să negocieze

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Condiţia Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina. Moscova dispusă să negocieze
În cazul în care Kievul nu va garanta un statut neutru, adică să nu adereze la NATO sau UE, atacurile vor continua

Veşti din partea ruşilor. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a transmis că Moscova este gata să negocieze cu Kievul. De asemenea, oficialul a menţionat care este condiţia Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina.

„Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. În schimb, Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea că nu vor avea arme pe teritoriul său”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru RusiaToday.

Care este condiţia Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina

Având în vedere că vineri, 25 februarie 2022, este cea de-a doua zi de război în Ucraina, oficialii ruşi susţin că pot opri această operaţiune militară doar dacă se respectă o singură condiţie. În cazul în care Kievul nu va garanta un statut neutru, adică să nu adereze la NATO sau UE, atacurile vor continua.

Mai mult decât atât, Federația Rusă afirma faptul că este vorba despre o acțiune de încetare a războiului și de protejare a cetățenilor rusofoni şi acuză Ucraina că în momentul de fata pune la cale un genocid. De asemenea, Dmitri Peskov transmite ca Rusia nu poate fi pusă în spatele unei cortine de fier, potrivit Interfax.

În altă ordine de idei, Peskov susţine că statul rus ar fi anticipat că va suferi economic din cauza unei ”reacţii emoționale” mondializate, după ofensiva asupra Ucrainei, însă această perioadă va fi una care va trece curând.

”Pentru ca această perioadă emoțională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a mai declarat acesta.

Rachetele ruseşti atacă continuu oraşele din Ucraina

Reamintim faptul că cel mai dur război izbucnit în momentul de faţă este în Ucraina. Harkov, al doilea oraş ca mărime din ţară, este prima ţintă a atacurilor cu rachete trimise de Rusia.

Din nefericire, s-au înregistrat oficial 57 de persoane decedate şi 169 rănite. Astăzi, trupele ruse au distrus astăzi nu mai puţin de 6 posturi și au bombardat 32 de obiective civile.

Unele urbe întâmpina în continuare o serie de restricții de circulație. în acest context, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a interzis circulația în capitala ucraineană în intervalul orar 22:00 – 7:00, ora locală şi face apel la populaţie să se întoarcă la timp la domiciliu.

„Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7. Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate”, a adăugat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne solicită respectarea acestora pentru a protejarea populației civile.

Centrala de la Cernobîl, preluată de militarii ruşi

Ieri, 24 februarie 2022, în prima zi de război, militarii ruși au reuşit să preia controlul asupra centralei de la Cernobîl. Informația a fost confirmată oficial pentru portalul UNIAN de reprezentanții Președinției ucrainene.

„Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare. Personalul stației este ţinut ostatic. Acest lucru ameninţă securitatea nu numai a Ucrainei, ci şi a Europei”, spune consilierul prezidențial din Kiev, după ce trupele rusești au capturat centrala de la Cernobîl în urma unor lupte asidue.

Ministrul sănătății ucrainian, Viktor Lyashako, a explicat pentru Kyiv Independent că forțele ruse au început să lovească unităţile medicale din ţară.

„Aceasta este o încălcare directă a Convenției de la Geneva de către trupele ruse! Spitalele noastre și echipele medicale de urgență sunt în alertă totală, lucrează în toate regiunile și vor oferi îngrijiri în toate circumstanțele”, informează Kyiv Independent.

Reamintim faptul că Moscova a transmis care este condiția Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina. Întreaga comunitate speră că această operațiune militară se va opri înainte să mai facă victime omenești și pagube materiale enorme.

Adauga un comentariu