Local

Condiții de groază la Hotel Onest din Iași. Oamenii au primit dezinfectant de acasă pentru a sta în carantină. Mâncarea livrată de Take&Eat i-a dezgustat total – FOTO

Publicat: 08 mai 2020

Imagini de groază dintr-un centru de carantină situat în municipiul Iași. Cei care sunt cazați la Hotel Onest în carantină instituționalizată au ajuns să regrete din plin locul în care au intrat. Oamenii au cerut de acasă dezinfectant pentru a putea sta pe perioada celor 14 zile în camerele hotelului respectiv. Ieșenii aflați în carantină la hotel Onest au primit și mâncare proastă de la firma care face catering, Take&Eat, din oraș. În carantină stau persoanele venite din zonele roșii din Europa și care sunt suspecte de infectare cu coronavirus

Clipe de coșmar pentru ieșenii care au intrat în carantină la Hotelul Onest situat pe bulevardul Nicolae Iorga. Oamenii au ajuns să regrete faptul că au fost cazați în centrul de carantină, condițiile fiind extrem de proaste. O ieșeancă întoarsă de câteva zile din Germania a fost plasată direct în carantină când a ajuns pe Aeroportul Internațional Iași, locația aleasă fiind tocmai Hotel Onest. Mirela Croitoru a intrat în carantină la hotelul respectiv duminică (3 mai) pentru o perioadă de 14 zile. În carantină stau persoanele venite din zonele roșii din Europa și care sunt suspecte de infectare cu coronavirus. Femeia a ajuns din Germania via Danemarca în țară. A ajuns în Iași prin cursa de Billund (Danemarca), țară aflată în zona galbenă. Însă pentru că a spus că vine din Germania, a fost plasată direct în carantină.

„Când am intrat, pur și simplu ni se lipeau picioarele de podea și am șters pe jos cu șervețele umede. Am fost nevoită să cer de acasă niște dezinfectant pentru suprafețe, pentru a putea sta în camere. În plus, locul nici nu este aerisit cum trebuie. Eu am un apartament de două camere în Podu Roș și puteam să stau singură acolo pe toată perioada carantinei, însă nu mi-a fost acceptat lucrul acesta. Am venit din Germania pentru că am niște probleme de rezolvat și am fost nevoită să mă întorc în țară. Suntem încuiați pe dinafară la cheremul lor. Nici mâncarea nu este corespunzătoare”, a spus Mirela Croitoru.

Mâncare proastă de la firma Take&Eat

Cateringul este asigurat de firma Take&Eat. În baza unui contract încheiat cu Primăria Iași, această firmă livrează mâncare la unele centre de carantină, costurile fiind de 70 lei pe zi pentru fiecare persoană. Mirela Croitoru susține că pe lângă condițiile de la Hotel Onest, și mâncarea livrată de firma de catering este extrem de proastă.

„Eu vreau să-mi fac singură curățenie cât stau aici în carantină. Mâncarea este lăsată jos, la ușă. Este mâncare proastă, rece, fără gust. Am vrut o masă caldă și am spus că îmi voi comanda eu ceva. De la hotel mi-au spus că se poate plăti doar cu cardul, altfel nu, și nu m-au lăsat să comand. Ce primesc de acasă, fie că este suc sau lapte, este desfăcut ca la Poliție. Pe cei de la hotel nu-i interesează, mâncarea o aduc doi voluntari și atât. Am primit de la firma Take&Eat, însă toată mâncarea este proastă. Ultima dată au adus o ciorbă sleită pe care nici nu o puteai mânca. Vrem și noi o masă caldă”, a mai spus Mirela Croitoru.

Contracte generoase de la Primăria Iași

Atât hotelul din oraș, cât și firma de catering au mai avut reclamații din partea oamenilor în această perioadă. Condițiile de cazare de la Hotel Onest au mai fost criticate și de alte persoane nevoite să stea 14 zile în condiții nu tocmai bune. De asemenea, firma Take&Eat a fost reclamată recent, după ce a livrat la un centru de carantină din zona industrială mâncare cu viermi. Take&Eat a prins un contract generos de la Primăria Iași într-o perioadă de criză și a ajuns să livreze mâncare la centrele de carantină. Cazul din zona industrială a intrat în atenția autorităților, însă măsurile au întârziat să apară. Un detaliu de semnalat este și faptul că unul din asociații firmei este partener de fotbal cu cei din Primăria Iași, iar asta i-a ajutat foarte mult în obținerea contractului respectiv.

„Nu ne-a întrebat nimeni de sănătate în toate aceste zile. Unii au terminat cele 14 zile și dacă nu făceau scandal, nu venea nimeni să vorbească cu ei și să-i lase să plece. Am mai discutat la fereastră cu alți oameni aflați în carantină și la ei în camere lucrurile sunt la fel”, a mai spus Mirela Croitoru.

Comentarii
  • Din cate stiu eu, la Take&Eat un meniu costa sub 20 de lei (16 lei meniu simplu sau 17 lei „meniul zilei)”. Meniul zilei are incluse 3 feluri: ciorba, felul II si desert. Asta ar insemna pentru 3 mese/zi 51 de lei. Totusi, micul dejun nu cred ca e la fel de consistent ca masa de pranz. Cum s-a ajuns la 70 de lei pe zi pentru 3 mese, e o nebuloasa pentru mine, in conditiile in care diurna maxima pentru un angajat nu poate depasi 50 de lei.
    Poate domnii jurnalisti ar trebui sa mai „sape”putin dedesupturile acestei äfaceri”pe timp de pandemie….;)

  • Cine a facut receptia acestui hotel de este atat de mizerabil? Aceasta firma a mai fost semnalata cu nereguli dar dl Chirica tace malc. Stie el de ce!

  • Primarul- spagar chirica nu poate face o vizita la dna?????? Cat despre mancare,e la fel ca firma ce o prepara,de cacat!

  • Da ce pretentii la mancare au domnii si doamnele care vin din afara si sunt cazate la acest hotel. De parca ei acasa mancau caviar cu sampanie. Sa fie multumiti cu ceea ce primesc. Sunt oameni care nu au ce manca si dorm sub pod si de ei nu mai zice nimeni nimic

Adauga un comentariu