Local

Conducerea CTP Iași solicită pensionarilor să nu mai folosească autobuzele și tramvaiele destinate elevilor

Publicat: 17 sept. 2020
Pensionarii ieșeni care călătoresc în mijloacele de transport public sunt rugați de șefii CTP să evite intervalul orar în care studenții și elevii merg la cursuri
Pensionarii care călătoresc în mijloacele de transport public la primele ore ale dimineții

Conducerea CTP Iași recomandă pensionarilor să evite călătoriile în mijloacele de transport public la primele ore ale dimineții. Soluția oferită de șefii CTP la momentul actual cu privire la aglomerația din mijloacele de transport în prima parte a zilei este suplimentarea numărului de autobuze și tramvaie pe traseele aglomerate.

Șefii CTP Iași fac apel către pensionarii care călătoresc în mijloacele de transport la primele ore ale dimineții. Pentru a veni în sprijinul elevilor, studenților și angajaților din municipiul Iași, se recomandă pensionarilor să evite călătoriile până la ora 9:00 dimineața. Pandemia de COVID-19 și lucrările la liniile de tramvai au pus în dificultate transportul călătorilor CTP Iași în această perioadă, iar odată cu începerea noului an școlar locurile disponibile în autobuze și tramvaie sunt greu de găsit, iar asta mai ales din cauza pensionarilor.

„Le recomandăm insistent pensionarilor să călătorească după ora 9 dimineața, pentru a le permite elevilor și angajaților din municipiul Iași să ajungă la timp la școală, respectiv la locul de muncă, și, de asemenea, pentru a evita cât mai mult să se expună riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar să fim solidari în aceste vremuri de pandemie, pentru a depăși cu toții mai ușor această perioadă dificilă”, au transmis reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Mai multe autobuze vor suplimenta traseele cele mai aglomerate

Soluția actuală propusă în cazul problemelor generate de lipsa locurilor în mijloacele publice de transport este de a suplimenta cu mai multe autobuze în cel mai scurt timp. CTP Iași așteaptă oferte de la firme pentru un număr de 21 de autobuze second-hand care să suplimenteze necesarul în cel mai scurt timp. Până pe 5 octombrie 2020 se pot depune ofertele, iar după îndeplinirea tuturor condițiilor și încheierea contractului se vor pune în circulație autobuzele. Astfel, se vor achiziționa 9 autobuze articulate de 18 metri lungime și 12 autobuze de 12 metri, cu o normă de poluare minim Euro 4, aer condiționat și podea joasă.

„Cartierul Tătărași și traseul 41 sunt doar câteva exemple ale zonelor unde dorim să suplimentăm cu mijloace de transport din luna octombrie. Situația generată de pandemia COVID-19 și lucrările de abilitare a liniilor de tramvai care au modificat traseele au determinat înlocuirea tramvaielor cu autobuze. Odată cu începerea școlilor și a facultăților, aceste autobuze vor suplimenta numărul necesar pentru a asigura transportul unui număr mai mare de călători. Până pe la jumătatea lunii octombrie sperăm să primim autobuzele”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Cursele speciale pentru elevi și preșcolari în acest an școlar

Compania de Transport Public a pus la dispoziția elevilor și preșcolarilor un număr de zece curse speciale pentru cinci trasee din municipiul Iași. Pentru a se asigura că în aceste mijloace de transport public urcă doar categoria de călători pentru care au fost destinate autobuzele și tramvaiele respective, mai mulți polițiști locali circulă în fiecare dimineață pe itinerariile stabilite.

Tramvaiele și autobuzele suplimentate circulă pe următoarele trasee: un tramvai pe traseul 1 cu plecare la ora 07:20 din Rond Baza 3 spre Copou, traseul 3, cu un număr de două autobuze, cu plecare la ora 07:10 și 07:20 din Rond Dancu spre Copou, traseul 9 are două tramvaie cu plecare la ora 07:20 și 07:30 din Rond Tehnopolis spre Copou, două autobuze pe traseul 36 cu plecare la orele 07:15 și 07:25 din Rond Dacia spre Copou și trei autobuze pe traseul 42 cu plecare la 07:10, 07:20 și 07:30 din zona Frigorifer spre Copou. Toate cursele au autocolante speciale pentru identificare.

Comentarii
  • Dar cum am mai spus scoateti Domnule Primar liberele la gunoaiele astia de pensinari nesimtiti ,au pensie de 3000 lei care nu am eu salar care muncesc si cu copii si mizerabilii merg gratis nu o sa va mai aleaga nici naiba Domnule Primar doar gunoaiele o sa va aleaga la care le,ati dat pomana la mers gratis imputeste autobuzele de ti se intoarce stomacul dimineata circulati si dumneavoastra sa vedeti ce put gunoaiele .RUSINEEEEE!!!

  • Ieri, 16 sept. in intervalul orar 16,00 – 16,30, in autobuzul care circula pe distanta Gara – Rond Tatarasi, dupa ce lumea a asteptat 20 de minute in statie ca sa vina, pe traseu s-a aglomerat ca pana in Tatarasi autobuzul era arhiplin. Unde este distantarea fizica? Sa ne raspunda conducerea CTP

  • Reducerea aglomeratiei pe mijloacele de transport in comun se poate face elegant, eliminand intervalele orare aglomerate din liberele acordate pensionarilor si limitarea numarului de calatorii pentru acestia…Consider ca un numar limitat de calatorii ii va determina sa-si revizuiasca necesitatile de calatorie….nu mai merge pensionarul din Dacia sa-si ia paine din Tatarasi, ca a vazut el o brutarie mai ieftina…

  • Multumim d-lui primar ca a inceput lucrari pe mai multe linii de tramvai odata, fara sa aiba autobuze suficiente. Si asa erau insufuciente inainte. Poate mai scoateti cateva linii de tramvai si eventual suspendati iarasi transportul in comun ca pe timpul statii de urgenta. Autobuzul 20 e plin de la a doua statie de la capat Tatarasi. Nu mai spun de cel care vine de la Dancu. Ce sa mai vorbim de cele care merg in Nicolina sau de la Ciurea?! Unde astepti si 30 de minute in statie.

  • Nu se mai satura baboii de mers!!!! Parca nu au mai vazut autobuze…. daca au gratis, ar merge non stop!!!! Nu ai cum sa ajungi la servici dimineata ca ei sunt prezenti!!! In parcuri au ajuns de isi aduc fata de masa si stau pe aceeasi banca toata ziua!!! Vrei sa iesi si tu sambata si duminica intr-un parc si nu ai loc de ei!!!! Parca cauta boala si moartea prin oras!!!! Nu au nici respect, te calca pe picioare, se imping in tine! Femeile insarcinate sau cu, copii in brate,nu mai au locuri in autobuz ca ei sunt prezenti!!!

Adauga un comentariu