Local

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” nu a luat nicio măsură în cazul celor doi infirmieri bătăuși! Pacienții vor să li se facă dreptate: „Îl iert doar dacă îl dă afară sau își dă demisia” – FOTO

Publicat: 11 mai 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola nu a luat nicio măsură în cazul celor doi infirmieri bătăuși Pacienții vor să li se facă dreptate Îl iert doar dacă îl dă afară sau își dă demisia - FOTO
Bogdan Zaharia și Adrian Ursache, cei doi infirmieri bătăuși de la „Socola” își desfășoară, deocamdată, nestingheriți activitatea în cadrul unității medicale

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași tergiversează luarea unor decizii în ceea ce îi privește pe Bogdan Zaharia și Adrian Ursache, infirmierii acuzați că au agresat mai mulți pacienți internați în cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, Pavilionul I B. Astfel, deocamdată, cei doi își desfășoară nestingheriți activitatea în cadrul unității medicale

Mai grav este că surse ale reporterilor BZI au mărturisit că nu este pentru prima dată când pacienții Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi sunt legaţi de paturi şi agresaţi fizic. Personalul unităţii medicale ar recurge la contenţie chiar şi fără recomandarea medicului psihiatru pentru că pacienţii nu mai creează probleme şi nu mai au nevoie de supraveghere în acest fel.

Pacienți bătuți fără milă de personalul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași

Adrian Ursache, infirmier în cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, este acuzat de doi pacienți, M.B.C. și T.U.I., că i-ar fi bătut fără milă, profitând de faptul că aceștia erau legați de mâini și de picioare.

Una dintre asistentele din cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, Pavilionul I B, ar fi fost martoră, dar nu a intervenit, deoarece ar avea o relație cu Adrian Ursache. Agresiunea s-a întâmplat în seara de 1 aprilie 2023. Cu o zi înainte, pe 31 martie 2023, un alt infirmier, Bogdan Zaharia, l-a bătut cu pumnii și cu picioarele pe T.V., internat tot pe Secţia de Psihiatrie I Acuţi a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

După incidentul din data de 31 martie 2023, Bogdan Zaharia i-a trimis lui T.V. mai multe mesaje, prin care și-a cerut iertare și a încercat să-l înduplece pe pacientul agresat să-și retragă plângerea.

„Salutare! Sunt infirmierul Zaharia. Când putem vorbi mai în detaliu? Omule, dacă nu ai nicio pretenție, te rog frumos să-ți retragi plângerea penală de pe numele meu și lasă-mă cu pâinea mea amară, să trăiesc în continuare. Te rog frumos! Mulțumesc anticipat”.

T.V. a precizat că l-ar ierta pe Bogdan Zaharia doar cu condiția să-și dea demisia sau să fie concediat.

„I-am spus că-l iert doar dacă îl dă afară sau își dă demisia, că nu vreau să se mai întâmple și cu alți pacienți ce am pățit eu”, a declarat T.V.

Ce doi infirmieri bătăuși au fost trimiși în Comisia de Disciplină

Pe numele celor doi infirmieri au fost deschise dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

„Cu privire la aspectele sesizate, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au transmis reprezentanții IPJ Iaşi.

Deși cele două incidente deosebit de grave au avut loc în urmă cu mai bine de o lună, însă conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași nu a luat, până în momentul de față, nicio măsură. Adrian Ursache și Bogdan Zaharia își desfășoară nestingheriți activitatea, fără să se țină cont că aceștia ar putea oricând să mai agreseze și alți pacienți.

„Vă transmitem că persoanele la care faceți referire au fost trimise în Comisia de Disciplină. Vă vom informa cu privire la măsurile propuse de Comisia de Disciplină imediat ce acestea vor fi luate”, au transmis reprezentanții Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu