Titlurile zilei

La Institutul de Psihiatrie „Socola”, bătaia este ruptă din rai! Pacienții fac dezvăluiri incredibile: „Am fost lovit cu pumnii și cu picioarele” – FOTO

Publicat: 05 mai 2023
_____ Vizualizări 77 Comentarii
La Institutul de Psihiatrie Socola bătaia este ruptă din rai Pacienții fac dezvăluiri incredibile Am fost lovit cu pumnii și cu picioarele - FOTO
T. V. susține că a fost lovit de infirmierul Bogdan Zaharia

Mai mulți pacienți internați la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași acuză că au fost agresați de doi infirmieri din cadrul unității medicale. Aceștia au făcut dezvăluiri incredibile, susținând că au fost legați de paturi și loviți de doi angajați ai institutului

După articolul „Lagăr la «Socola»! Un infirmier a legat de pat doi pacienţi şi i-a bătut fără milă. Totul a fost mușamalizat”, din data de 2 mai 2023, încă un pacient, T.V., acuză că a fost agresat de un angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. Acesta a făcut dezvăluiri atât despre violențele la care a fost supus, cât și despre cele întâmplate în unitatea medicală în seara de 1 aprilie 2023, când Adrian Ursache, infirmier în cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, Pavilionul I B, a legat de pat doi pacienţi, M.B.C., în vârstă de 31 de ani, T.U.I., în vârstă de 42 de ani, şi i-a bătut fără milă.

Pacienții fac dezvăluiri incredibile: „De la atâtea palme peste față, ambii aveau ochii vineți”

 o imagine cu Adrian Ursache
În luna aprilie, mai mulți pacienți internați la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași acuză că au fost agresați de doi infirmieri din cadrul unității medicale

T.V., în vârstă de 45 de ani, a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași în data de 31 martie 2023 și a fost martor la scenele de violență la care au fost supuși M.B.C. și T.U.I. în seara de 1 aprilie 2023. Bărbatul susține că infirmierul i-ar fi lovit pe cei doi fără niciun motiv. Una dintre asistentele din cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, Pavilionul I B, ar fi fost martoră, dar nu a intervenit, deoarece ar avea o relație cu Adrian Urscahe.

„Eu am fost în salon cu T.U.I. și M.B.C., am văzut când au fost bătuți de infirmier. Pe data de 31 martie 2023, am fost dus de poliție la Spitalul «Socola» și cum m-au băgat înăuntru, cum am fost bătut. În data 1 aprilie, sâmbătă seara, m-au dezlegat și m-au dus în salon, până atunci am stat într-o rezervă și am fost legat de mâini și de picioare.

Băieții ăștia, T.U.I. și M.B.C., mai vorbeau între ei, iar din cauza asta, Adrian Ursache i-a bătut pe amândoi. Eu am văzut de cum i-au adus jandarmii pe băieții ăia doi, i-au legat de pat, deși nu erau violenți, nu făceau probleme. Infirmierul care i-a bătut trăiește cu o asistentă. Asistenta a asistat la toate fazele astea, nu știu ce voia să-i dovedească ei!? Eu am rămas prost.

Dacă eu interveneam, mă lega și pe mine și mă bătea. Adrian Ursache a venit la mine când a intrat în tură și mi-a zis: «Am auzit că ai avut conflict cu colegul meu. Aveai mai mult noroc dacă erai pe tura mea». După aia am văzut cam ce le-a făcut la băieții ăștia. T.U.I. când a fost externat era vânăt tot. La băieții ăștia doi le-a dat peste față numai palme și câțiva pumni în piept, dar de la atâtea palme peste față, ambii aveau ochii vineți.

De față cu asistenta i-a bătut, se ducea de la unul la altul. La un moment dat, infirmierul a deschis o discuție despre iubire și îl lovea pe M.B.C. peste față”, a declarat T.V.

Bogdan Zaharia își regretă faptele: „Mă sună mereu să-l iert”

o imagine cu o serie de mesaje trimise de Bogdan Zaharia
Bărbatul a depus plângere penală, iar acum angajatul Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași îl sună și îi trimite tot felul de mesaje, în speranța că-l va îndupleca pe T.V. să-și retragă plângerea

T.V. susține că a fost lovit de infirmierul Bogdan Zaharia. Bărbatul a depus plângere penală, iar angajatul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași îl sună și îi trimite tot felul de mesaje, în speranța că-l va îndupleca să-și retragă plângerea.

„Eu am fost bătut de infirmierul Bogdan Zaharia. În cazul meu, și polițiștii au greșit, au anunțat prin stație că aduc un zmeu, fix așa s-au exprimat. Eu eram cu cătușe, imobilizat, cum au deschis ușile alea mari de la «Socola», m-am trezit cu un pumn în piept. Am fost lovit cu pumnii și cu picioarele de Bogdan Zaharia. Am fost bătut și de față cu polițiștii, dar nimeni nu a intervenit.

Mă sună mereu să-l iert, că a greșit. După ce am ieșit din spital am fost la manageră. I-am zis că sunt bătuți și nu a făcut nimic. M-au enervat, de asta l-am luat pe T.U.I. și l-am dus la Institutul de Medicină Legală și la avocatul meu. Avocatul meu a făcut petiție la Avocatul Poporului. Am făcut plângere la Secția 5 Poliție, am fost la Medicina Legală și am scos certificat pe care l-am dus la poliție. În cazul meu nu mai știu ce s-a mai întâmplat, știu că au fost polițiștii de la Secția 5 Iași să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere din spital.

Nu toți angajați de la «Socola» sunt așa, sunt și oameni de bună credință. Au venit la mine o doctoriță și mai multe asistente și mi-au zis: «Reclamați-i că ăștia o să ne bage la pușcărie, o să ne pierdem pâinea din cauza lor»”, a povestit pacientul.

Miercuri, 3 mai 2023, infirmierul Bogdan Zaharia i-a scris lui T.V. un nou mesaj, în care l-a rugat din nou să-și retragă plângerea.

„Salutare! Sunt infirmierul Zaharia. Când putem vorbi mai în detaliu? Omule, dacă nu ai nicio pretenție, te rog frumos să-ți retragi plângerea penală de pe numele meu și lasă-mă cu pâinea mea amară, să trăiesc în continuare. Te rog frumos! Mulțumesc anticipat”.

Bogdan Zaharia s-a ales cu dosar penal

o imagine cu certificatul medico legal
Cei doi infirmieri au fost trimiși în Comisia de Disciplină a unității medicale

Reporterii BZI au luat legătura și cu T.U.I., unul dintre cei doi bărbați agresați de Adrian Urscahe în seara de 1 aprilie 2023.

„Este un proces pe rol. Sunt doi infirmieri care m-au agresat, Adrian Ursache și încă unul, nu știu exact cum îl cheamă, dar e un bărbat înalt și foarte masiv”, a declarat T.U.I.

Pe numele lui Bogdan Zaharia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

„Cu privire la aspectele sesizate, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au transmis reprezentanții IPJ Iaşi.

Cei doi infirmieri au fost trimiși în Comisia de Disciplină a unității medicale.

„Toți angajații care au un comportament care încalcă Regulamentul Intern și Codul de Conduită sunt trimiși în Comisia de Disciplină, singura în măsură să propună sancțiuni”, au declarat reprezentanții Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu