Eveniment-Social

Conferinţă de presă la IȘJ Iaşi. Prof. dr. Genoveva Farcaş discută despre învăţământul din vremea pandemiei: 44 elevi și 56 de profesori, testați pozitiv cu Covid-19 – Video

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferinţă de presă la IȘJ Iaşi. Prof. dr. Genoveva Farcaş discută despre învăţământul din vremea pandemiei 44 elevi și 56 de profesori testați pozitiv cu Covid-19 - Video
Prof. dr. Genoveva Farcaș

Marți, 13 octombrie 2020, de la ora 15.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași, prof. dr. Genoveva Farcaș susține o conferință de presă. Inspectorul școlar general din cadrul IȘJ abordează teme precum scenariul roșu în care ar putea intra județul Iași, câți elevi, respectiv cadre didactice au fost infectate cu noul coronavirus, dar și despre tabletele ce vor fi împărțite școlilor în care elevii nu dispun de gadget-uri sau device-uri necesare transmiterii cursurilor în sistem hibrid sau online.

Câți elevi și profesori s-au infectat cu noul coronavirus, la Iași

Prof. dr. Genoveva Farcaș a transmis faptul că la nivelul județului Iași s-au infectat cu noul coronavirus 44 de elevi și 56 de profesori sau personal auxiliar. Inspectorul școlar general menționează că este o dinamică în acest sens, dar nu o situație alarmantă. În aceste momente, doar 12 unități de învățământ din cele 217 ale județului Iași se află în scenariul roșu.

„Trebuie să precizez faptul că nu există un număr mare de elevi îmbolnăviţi. Într-o lună de zile avem înregistrate 44 de cazuri în rândul elevilor şi 56 în rândul profesorilor/ auxiliar/ nedidactic. Este intr-adevar o dinamică din acest punct de vedere, dar nu este o situaţie îngrijorătoare. Dacă ne raportăm la suspendarea cursurilor față în faţă şi trecerea acestora în sistem online din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19, situaţia este următoarea: La nivelul judeţului Iaşi, începând cu data de 14 septembrie, de la debutul anului şcolar avem în această situaţie 12 unităţi de învăţământ din cele 217 ale judeţului nostru. După cum avem 90 clase sau grupe de preşcolari care au intrat în sistem online din cauza îmbolnăvirilor elevilor sau profesorilor acestora”, a declarat prof. dr. Genoveva Farcaș.

Peste 20.000 de tablete vor ajunge în școlile ieșene

Inspectorul școlar general, Genoveva Farcaș a ținut să precizeze că la nivelul unităților de învățământ, cât și a primariilor s-au organizat activități de consiliere care sprijină conectarea școlilor la internet. În acest sens, în unitățile școlare se află patru operatori de telefonie mobilă care ajută la echiparea și asigurarea conexiunii la internet.

La nivelul județului Iași, peste 20.000 de tablete vor ajunge în școlile din județ. Primăria Iași va echipa școlile cu 3.000 de tablete și peste 1.250 de săli de clasă care vor primi echipamente informatice care vor facilita transmiterea în sistem hibrid sau online. Sumarul conferinței de presă susținut de prof. dr. Genoveva Farcaș poate fi consultat AICI!

„ISJ Iaşi a demarat în acest sens activităţi de consiliere a directorilor unităţilor de învăţământ, dar şi a primăriilor pentru că există un program naţional care sprijină conectarea şcolilor la internet. Sunt patru operatori de telefonie mobilă care în aceste zile sunt în şcolile din judeţ care nu au acoperire la internet sau nu au deloc internet. Sunt toate procesele tehnologice pentru echiparea şcolilor şi asigurarea acestor conexiuni care să faciliteze învăţarea în bune condiţii a tuturor copiilor din judeţul nostru.

Peste 1.250 de săli de clasă vor fi echipate

Investiţia în echipamente informatice se concretizează la nivelul judeţului Iaşi în peste 20.000 tablete care vor ajunge în şcolile din judeţul nostru, respectiv 14.000 de tablete vor veni în şcolile ieşene prin programul naţional „Educaţia în siguranţă” la care se adaugă 3.707 tablete achiziţionate de ISJ prin acel program prin hotărârea de Guvern nr. 756. Este un stoc de rezerva pe care-l avem la nivelul acestor echipamente informatice. Toate aceste tablete vor ajunge în şcolile unde elevii nu dispun de niciun fel de divice pentru activităţile de învăţământ în sistem hibrid sau online. Primăria Iaşi va echipa şcolile din municipiu cu 3000 de tablete şi peste 1250 săli de clasa vor primi echipamente informatice care să faciliteze transmiterea în sistem hibrid sau online.”, a transmis prof. dr. Genoveva Farcaș.

Adauga un comentariu