Local

Primăria Municipiului Iași continuă să facă eforturi pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții de maximă siguranță sanitară – LIVE VIDEO

Publicat: 09 sept. 2020
Primarul Iașului, Mihai Chirica, la conferința de presă despre începerea școlilor
Primarul Iașului, Mihai Chirica, la conferința de presă

Primarul Mihai Chirica susține o declarație de Presă miercuri, 9 septembrie 2020. Edilul municipiului Iași face declarații de ultimă oră despre începerea noului an școlar 2020-2021.

Primarul Mihai Chirica: „Să nu ne plângem de milă și să nu ne transformăm în victime”

Mihai Chirica, edilul municipiului Iași a transmis miercuri, 9 septembrie 2020, într-o declarație de presă un mesaj ce îi vizează pe profesori, părinți și elevi. Primarul susține că toți suntem obligați să găsim împreună soluții cât mai eficiente pentru a facilita începerea noului an școlar.

De asemenea, toată lumea se află în contextul actual al pandemiei de coronavirus, așadar să nu ne plângem de milă și să nu ne transformăm în victime, a menționat edilul.

„Stimaţi profesori, părinţi, dragi elevi, suntem obligaţi să găsim împreună cele mai eficace soluţii pentru a putea începe şcoala în condiţii de pandemie. Să nu ne plângem de milă şi să nu ne transformăm în victime. Toată lumea trece prin aceasta pandemie. Peste tot s-au oferit soluţii, unele s-au potrivit, altele nu. Germania, Italia şi alte state s-au adaptat din mers, ei au deschis şcolile deja.

Deciziile Guvernului au fost într-un cadru general foarte bine prezentate. Orice măsură este perfectibilă. Toate măsurile pe care le decid şcolile împreună cu ISJ trebuie aplicate fără excepţie. Ne-am dorit autonomie şcolară. Rugămintea este să încercaţi să le împletiţi logic pentru toată lumea.”, a declarat edilul Mihai Chirica.

Bugetul pentru începerea școlilor este de 9,6 milioane lei

Tot în cadrul conferinței de presă, edilul Mihai Chirica a făcut un apel către conducerea tuturor unităților de învățământ in Iași să folosească banii din conturi destinați cheltuielilor necesare începerii anului școlar 2020-2021. Astfel, bugetul actual pentru începerea școlii este de circa 9,6 milioane de lei.

Având în vederea că municipiul Iași se află în zona galbenă de Covid-19, prezența fizică a elevilor este obligatorie. În altă ordine de idei, edilul a transmis că sunt bani în contul fiecărei grădinițe, fiecărui liceu sau colegiu. Așadar, edilul a îndemnat să se folosească legal sumele de bani pentru ca luni unităților de învățământ să nu le lipsească absolut nimic.

Nu în ultimul rând, Mihai Chirica a precizat că vor mai angaja 38 de cadre medicale care vor își vor desfășura activitatea în cele 95 de cabinete școlare alături de alte zeci de cadre.

„Să rămânem ghidaţi pe subiectul şcolii. Să nu amestecăm politică cu şcoala, este toxic în acest moment. Iaşul se află în zona galbenă. Asta înseamnă că pentru anii terminali 8-12, elevii trebuie să vină la şcoală şi hibrid pentru celelalte clase.

Fondurile pentru începerea anului şcolar sunt consistente, circa 12 milioane de lei. Vreau să aduc în discuţie că până la această dată, şcolile din municipiu au în conturi 9,6 milioane, bani lichizi pe care şcolile îi pot folosi imediat. Mai mult de atât, am disponibilizat bani pentru fiecare grădiniţă, colegiu, liceu. Folosiţi banii, că luni dimineaţă să nu auzim că nu s-a avut cu ce.

22 medici, 16 asistenţi medicali care vor funcţiona în cele 95 de cabinete şcolare. Mobilizaţi-vă vă rog contabilii, asiguraţi-vă cu tot ce este necesar. Vă trebuie doar mobilizare să asiguraţi tot ca începerea şcolii să se facă în condiţii de siguranţă.”, a conchis primarul municipiului Iași.

Comentarii
  • La scoala 17 Ion Creanga unde primarul a invatat si se lauda cu asta , cei de acolo au cerut primariei dotari pentru a putea asigura scoala online pentru ca nu au echipamente , iar Primarul a raspuns ca poate prin noiembrie …..dada, ati ghichit , adica dupa alegeri ….bag seama ca vor primi o maaare „PUIE”

  • Jegul traseist si mafiot de curchirica face campanie electorala pentru PartidulNulitatilorLibidinoase a lui kknis, il doare la basca de elevii ieseni, poate doar de feciorsu care s-a nascut cu tot cu vila in Sararie, dar inca nu este elev! NU VOTATI MAFIA PNL-PDL-PMP!

  • Parca mai anii trecuti, acest neicanimeni Chirica Mihai, primarul hot al orasului Iasi facea echipa la deschiderea noului an scolar cu renumitul profesor de limba româna, doamna Camelia Gavrila. Acum Chirica a tradat si in PNL s-a instalat. Votati pe oricine altcineva, mai putin Chirica

Adauga un comentariu