Actualitate

Ministrul Educației, referitor începerea școlii: „Părinții care cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic“

Publicat: 09 sept. 2020
Monica Anisie cu mască pe față, la birou
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat astăzi că Monica Anisie este un exemplu de „brambureală” și „maximă ineficiență”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, referitor la începerea școlii, că părinții cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic. Monica Anisie a precizat că un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației, referitor începerea școlii: Școala online este prevăzută în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății

Ministrul Educației a mențioant că că acest lucru este prevăzut în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru. Părinții trebuie să aducă adeverință de la medic pentru ca elevul să facă orele e curs online”, a apreciat Monica Anisie.

Monica Anisie a recomandat ca în unitățile de învățământ unde nu există apă sau nu pot fi asigurate condițiile minime de igienă, cursurile să continue on-line. De asemenea aceasta a afirmat că decizia în legătură cu începerea școlii este luată de direcțiile publice de sănătate publică.

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Ce se întâmplă dacă un elev se îmbolnăvește

Ministrul Educației a vorbit despre situația în care un copil care se îmbolnăvește. Aceasta a spus că elevul nu trebuie stigmatizat atunci când revine la cursuri.

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a mai spus Monica Anisie.

Minsitrul Educației a îndemnat elevii „să păşească cu încredere către unitatea de învăţământ, să vină în spaţiul şcolii la cursuri”.

„Dar, în acelaşi timp, fac un apel către toată lumea să respecte cu stricteţe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi”, a precizat Monica Anisie.

Fără festivități de începere a anului școlar

Ministrul Educației a cerut școlilor să evite organizarea festivităților de deschidere a anului școlar.

„Acele festivități de deschidere să fie evitate, să nu îi mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o altfel de festivitate, dar dacă doresc să o facă în spații deschise, punând scaune pentru fiecare elev în parte, să se pătreze distanța”, a mai spus Monica Anisie.

În ceea ce privește decizia privind începerea școlii, Monica Anisie susține că aceasta este luată de direcțiile de sănătate publică. Întrebată care este recomandarea ei pentru școlile care nu au toaletă, Anisie a spus că acestea ar trebui să continue învățarea online.

Adauga un comentariu