Local

Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate Creștină: Dialog între medicină și spiritualitate

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate Creștină Dialog între medicină și spiritualitate
Scopul evenimentului este de a aborda subiectul îngrijirii medicale și a asistenței spirituale în vremuri de război

În perioada 20-30 mai 2022, cadrele medicale alături de specialiștii în domeniu pot participa la Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate Creștină. Scopul evenimentului este de a aborda subiectul îngrijirii medicale și a asistenței spirituale în vremuri de război. Aceste întâlniri vor avea loc atât online, cât și on site, la Monza, Italia. Doritorii vor trebui să plătească o taxă de participare.

Centrul de Cercetare în Medicină și Spiritualitate „Providența”din Iași a postat pe pagina oficială de Facebook orarul conferinței care este la cea de-a II ediție. Importanţa e dată atât de temele abordate ca dialogul între medicină şi spiritualitate, cât şi datorită personalităţilor care vor susţine prelegeri.

Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate abordează subiecte de actualitate

diaconul Sorin Mihalache
Importanţa e dată atât de temele abordate ca dialogul între medicină şi spiritualitate, cât şi datorită personalităţilor care vor susţine prelegeri

Având în vedere că trăim într-o perioadă instabilă și asistăm la o succesiune de evenimente catastrofale, pandemia Covid-19 care încă bântuie lumea și un război care distruge un întreg teritoriu, se simte din ce în ce mai mult nevoia unei evadări.

Astfel, se organizează un eveniment important care va avea loc în perioada 20-30 mai 2022: Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate Creștină (CEMSC 2022). Importanţa e dată atât de temele abordate ca dialogul între medicină şi spiritualitate, cât şi datorită personalităţilor care vor susţine prelegeri.

În cadrul CEMSC se va vorbi despre îngrijirea medicală și asistența spirituală în vremuri de război, se va încerca oferirea unor răspunsuri care poate n-au fost date corespunzător la întrebările referitoare la pandemia Covid, sau se vor aborda teme precum „relaţia medic-pacient”, „actul de vindecare în viziunea unui medic creștin” sau „pâinea noastră cea de toate zilele și sindromul cardio-metabolic”. Printre cei care vor conferenţia se vor regăsi numeroşi specialişti în medicină şi spiritualitate, dintre care amintesc pe prof. dr. Irinel Popescu, diac. Sorin Mihalache, prof. dr. Vladimir Ciurea sau Prof. dr. Emilian Popovici. Evenimentul va avea loc atât online, cât şi on site, la Monza (Italia), iar participantul trebuie să plătească o taxă de 50 de euro.

doctorul Irinel Popescu
În cadrul programului, vor susţine conferinţe medici români și membri ai personalului medical de pretutindeni

Ce trebuie să știe medicii și personalul medical despre eveniment

afis de promovare a conferintei europene de medicina si spiritualitate crestina online si in prezenta 2022
În perioada 20-30 mai 2022 cadrele medicale alături de specialiștii în domeniu pot participa la Conferința Europeană de Medicină și Spiritualitate Creștină

Prin organizarea acestui tip de eveniment în jurul căruia se doreşte apropierea a cât mai multor cadre medicale, specialişti în domeniile lor de activitate şi interes se pun la dispoziție informații utile și de actualitate. De 21-25 mai 2022, conferințele vor fi organizate în mediul online, iar partea introductivă va avea loc sâmbătă, la ora 19.30 până la 21.00 alături de diaconul Adrian Sorin Mihalache. În format fizic participanții se vor putea bucura începând cu 26 mai până pe 29 mai În Italia, iar cei care nu vor putea merge fizic, sunt invitați să fie prezenți online.

Întâlnirea va avea două secțiuni de interes deosebit în contextul vremurilor actuale. Secțiunea principală se referă la „Abordarea integrativă a persoanei în îngrijirea medicală, în psihoterapie și în viața spirituală creștină. Principii și practici”, iar secțiunea specială este axată pe „Pandemia CoVid-19, abordări interdisciplinare”.

În cadrul programului, vor susţine conferinţe medici români și membri ai personalului medical de pretutindeni, specialiști interesați de valorificarea potențialului terapeutic al vieții spirituale creștine. În acest sens, au fost adresate invitații pentru înscrierea de lucrări tematice având caracter științific-medical, cu deschideri către valențele terapeutice ale spiritualității creștine. Pe spațiul european aspectele legate de viața lui Isus Hristos și Biserica sunt considerate un imbold în inițiativele de caracter medical și filantropic. Dialogul dintre medicină și spiritualitate creștină, devine nu numai necesar, dar și inevitabil în aceste vremuri grele.

Adauga un comentariu