Peste 80 de specialiști din domeniul medical din țară și din străinătate vor lua parte, între 6-9 aprilie, la cea de-a cincea ediție a Conferinței Naționale de Psihiatrie „No Addict”. Evenimentul se desfășoară sub coordonarea medicului ieșean Ovidiu Alexinschi, iar anul acesta tematica abordată va fi „Tendințe Actuale în Sănătatea Mintală și Adicții”.
Conferința Națională de Psihiatrie „No Addict” a ajuns la cea de-a V-a ediție, iar în cele 4 ediții, la eveniment au luat parte 1210 participanți și 67 de lectori atât din țară, cât și din străinătate. În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte din interes major din domeniul psihiatriei, precum schizofrenie, demență, tulburări depresive, tulburări bipolare și tulburări anxioase. Conferința este una transdisciplinară, la eveniment luând parte atât specialiști în psihiatrie, cât și medici de familie, medici pediatri, medici nefrologi, medici dermatologi și nu numai.
Conferința Națională de Psihiatrie „No Addict” a ajuns la cea de-a V-a ediție
Conferința Națională de Psihiatrie „No Addict” a ajuns la cea de-a cincea ediție. Anul acesta conferința se va desfășura între 6-9 aprilie, tematica evenimentului fiind „Tendințe Actuale în Sănătatea Mintală și Adicții”.
Manifestarea științifică se desfășoară sub patronajul Bridging Eastern and Western Psychiatry și în parteneriat științific cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Colegiul Medicilor din România și Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie. Evenimentul se va desfășura exclusiv online și va debuta cu 4 cursuri pre-conferință: „Consultații la distanță-provocări și limite”, “Psihofarmacologia adicțiilor-noutăți”, „Stresul și Bolile Cardio-vasculare” și „Psihoeducație în tulburările legate de jocul de noroc”. Conferința va cuprinde standuri medicale virtuale, secțiuni de întrebări și răspunsuri și 10 sesiuni științifice.
Anul acesta, în cadrul conferinței vor fi abordate teme precum: „Canabisul – între riscuri și beneficii pentru practica medicală”, „De la țigara electronică la sevrajul fumatului”, „Dependența de cumpărături- de la patogeneză la managementul terapeutic”, „Intervenția în Urgențele cu risc vital induse de alcool”, „Rolul și importanța anxietății în simptomalogia infecției Covid-19 și sindromul post-Covid”, „Insuficiența renală în adicții”,
„Intervenția renală în urgențe renale cu risc vital induse de alcool”, precum și alte prezentări pe teme diverse ce privesc domenii de interes în psihiatrie.
No Addict, singura clinică din Iași dedicată pacienților cu adicții
Conferința Națională „No Addict” se desfășoară sub coordonarea medicului ieșean Ovidiu Alexinschi. Programul conferinței acoperă transdisciplinaritatea, la eveniment luând parte atât specialiști în psihiatrie, cât și medici de familie, medici pediatri, medici nefrologi, medici dermatologi și nu numai.
Printre participanții de marcă la conferință se numără dr. Marco Solmi, profesor de psihiatrie la Universitatea din Ottawa, Luis Madeira, profesor de psihiatrie la Universitatea din Lisabona, prof. Doina Cozman, președintele Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, Sorin Pletea, medic psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia”, Ionuț Nistor, medic primar nefrologie la Spitalul Clinic „Dr. C I Parhon” Iași, Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași, precum și alte nume importante din domeniul medical.
Dr. Ovidiu Alexinschi este coordonatorul medical Clinica No Addict, medic primar psihiatru și președinte al Bridging Eastern and Western Psychiatry România. De asemenea, dr. Ovidiu Alexinschi activează în cadrul Clinicii No Addict, singura clinică din Iași dedicată pacienților cu adicții. Clinica oferă asistență complexă de specialitate pacienților care se confruntă cu depresii, anxietate, schizofrenie, demență, tulburări bipolare sau insomnii. Deseori, pacienții care trec pragul clinicii No Addict au probleme grave generate de dependența de alcool, etnobotanice, droguri sau jocuri online.
Conferința Națională de Psihiatrie „No Addict” a ajuns la cea de-a V-a ediție, iar în cele 4 ediții, la eveniment au luat parte 1210 participanți și 67 de lectori.