Eveniment-Social

Conferință națională organizată de UAIC Iași cu ocazia împlinirii a 101 ani de la promulgarea și intrarea în vigoare a Constituției României Mari

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferință națională organizată de UAIC Iași cu ocazia împlinirii a 101 ani de la promulgarea și intrarea în vigoare a Constituției României Mari
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

La 29 martie 2024 se vor împlini 101 de ani de la promulgarea și intrarea în vigoare a Constituției României Mari, document politico-juridic și moment istoric de referință în dezvoltarea istoriei naționale.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“ Filiala Iasi, în cooperare cu Direcția personal şi mobilizare, structura specializată a Statului Major al Apărării, Camera Juridicțională de Arbitraj din România, Academia Română Filiala Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași organizează o conferință națională.

Evenimentul are loc începând cu ora 14.00 în Sala de Expoziții „Armata Română și Marea Unire”, Cercul Militar Iași.

„Având în vedere că pe 29 martie 2024 se împlinesc 101 ani de la adoptarea Constituției României întregite, ne bucurăm să fim parteneri în organizarea conferinței naționale despre reglementarea puterii armate și a măsurilor excepționale în Constituțiile României din perioada 1866-2024, care va avea loc în sala de expoziții a Cercului Militar Iași. În cadrul acestei conferințe vor fi susținute comunicări științifice relevante și se vor deschide două expoziții temporare valoroase, am încredere că această manifestare este una binevenită pentru întreaga comunitate ieșeană”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adauga un comentariu