Evenimentul care va reuni numeroși medici din Iași, București, Timișoara și Cluj se desfășoară în capitala Moldovei. „Zilele Pneumoniei Ieșene” se realizează sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, a Societății Române de Pneumologie, a Colegiului Medicilor din România și a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași
Conferința „Zilele Pneumologiei Ieșene” de astăzi, 6 octombrie, va pune la dispoziția participanților o sesiune dedicată bolilor infecțioase, pneumologiei, cardiologiei, pneumo-pediatriei, ce se va derula sub semnul multidisciplinarității.
„Zilele Pneumoniei Ieșene” a ajuns la a III-a ediție
Moderatorii sesiunii științifice de boli infecțioase sunt dr. Adriana Sorete Arbore, care va face o scurtă retrospectivă asupra posibilităților de tratament ale tuberculozei în era preantibiotice, și prof. dr. Edigia Miftode, care va vorbi despre optimizarea terapiei cu antibiotice la pacienții cu infecții respiratori.
Moderatorii sesiunii științifice de cardiologie sunt prof. dr Catălina Arsenescu Georgescu, care va vorbi despre complicații infecțioase în insuficiența cardiacă, și prof. dr. Mariana Floria împreună cu dr. Daniela Maria Tănase, care vor discuta despre aritmiile în bolile pulmonare, esențialul pentru pneumolog. Moderatorii sesiunii științifice de pneumologie II sunt șef de lucrări dr. Mihaela Oroș, din București, care va ține un discurs pornind de la întrebarea „Apneea în somn de tip obstructiv afectează în mod diferit copiii și adulții?”, și șef de lucrări dr. Monica Marc, din Timișoara, care va discuta despre provocările sindromului de apnee în somn. Moderatorii sesiunii științifice medicină 2.0, regalul interdisciplinarității, sunt prof. dr. Anca Trifan și prof. dr. Antigona Trofor. Moderatorii sesiunii pneumo-pediatrică sunt conf. dr. Radu Dabija Crișan și conf. dr. Alina Murgu.
Conf. dr. Carmen Manciuc, din Iași, va avea o prezentare intitulată „Este infecția HIV un subiect de interes pentru specialistul pneumolog”. Dr. Mariana Păunescu va spune dacă este justificată utilizarea medicamentelor antituberculoase în tratarea afecțiunilor respiratorii. Un alt subiect de o importanță majoră este prezentat de dr. Alexandra Ciocan, anume rolul echipei multidisciplinare în managementul pacientului cu patologie complexă. Vor urma și subiecte legate de hipertensiunea pulmonară, hipertensiunea arterială și experiența Centrului Regional Iași.
Medici veniți din alte orașe pentru acest eveniment
Comunitatea pneumologică ieșeană este activ implicată în acest proiect care se dorește a fi inovativ și care a devenit deja un reper important în aria evenimentelor medicale ieșene. Lectori din importante centre medicale și universitare au confirmat deja prezența în cadrul conferinței. Manifestarea este creditată EMC de Colegiul Medicilor România.
Evenimentul va reuni numeroși medici pneumologi din Iași, București, Timișoara și Cluj-Napoca. Conferinţa a ajuns la cea de-a III-a ediţie, iar în timp se doreşte să devină un reper important în aria evenimentelor medicale ieșene.
Printre medicii care au venit din alte orașe special pentru „Zilele Pneumoniei Ieșene” se numără dr. Milena Man, dr. Mihaela Oroș, dr. Alina Croitoru.
HEROII IN COIVID-19, O MAI PUN DE-UN PROTOCOL MORTAL de ,EFICIENT ???!!!