Local

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va beneficia de o nouă morgă! Consiliul Județean Iași urmează să voteze 99 de mii de lei pentru studiul de fezabilitate și proiectare!

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va beneficia de o nouă morgă Consiliul Județean Iași urmează să voteze 99 de mii de lei pentru studiul de fezabilitate și proiectare
Membrii Consiliului Județean Iași vor vota, miercuri, 21 decembrie 2022, un credit bugetar în valoare de circa 99,00 mii lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unei noi morgi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Membrii Consiliului Județean Iași vor vota miercuri, 21 decembrie 2022, un credit bugetar, în valoare de circa 99 de mii de lei, pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unei noi morgi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Membrii Consiliului Județean se vor reuni miercuri, 21 decembrie 2022, începând cu ora 10:00, în ședință ordinară, în Sala Voievozilor din cadrul Complexului Național Muzeal „Moldova” Iași – Palatul Culturii. Pe ordinea de zi se află 45 de proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea creditului bugetar, în valoare de 99 de mii de lei, cu TVA, pentru anul 2023, în vederea realizării obiectivului de investiții „Desființarea construcții existente (C3, C4, C5, C6 – construcții anexe) și construire morgă pe amplasament – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, str. Dr. I. Cihac, nr. 30, tema de proiectare, studiu de fezabilitate, alte studii”.

Din cauza supracererii de avize, studiul de fezabilitate pentru noua morgă de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași nu a putut fi finalizat

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi nu a putut obține avizul de mediu pentru construire de morgă pe amplasament fără a avea în prealabil alte două avize: avizul de Gospodărire a Apelor şi avizul SC Apa Vital SA. Pentru emiterea avizului de Gospodărire a Apelor este necesară realizarea unei documentații specifice, în valoare de aproximativ 20 de mii lei, plus TVA.

„Prin adresa nr. 30621 a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, înregistrată la Consiliul Judeţean Iaşi, cu nr. 52260/15.12.2022, suntem informați că în cadrul derulării obiectivului de investiții «Desfiinţare construcţii existente (C3, C4, C5, C6 – construcţii anexe) şi construire morgă pe amplasament – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, str. dr. I. Cihac, nr. 30, tema de proiectare, studiu de fezabilitate, alte studii», conform contractului de prestări servicii de proiectare, nr. 808/14.07.2022, încheiat cu S.C. GED PROJECT S.R.L., emiterea avizului APM a fost condiţionată de obţinerea prealabilă a altor două avize, respectiv avizul de Gospodărire a Apelor şi avizul SC Apa Vital SA. Pentru emiterea avizului de Gospodărire a Apelor este necesară realizarea unei documentaţii specifice de către firme care au avizul Administraţiei Naţionale «Apele Române», în valoare de aproximativ 20 de mii lei, plus TVA.

Această documentaţie nu a fost prevăzută iniţial prin CU nr. 1824/30.07.2022, nici prin caietul de sarcini privind achiziţia serviciilor de proiectare, prin urmare, până la finalizarea contractului nr. 808/14.07.2022, în data de 31.12.2022 nu se poate recepţiona Obiectivul de investiţii: «Desfiinţare construcţii existente (C3, C4, C5, C6 – construcţii anexe) şi construire morgă pe amplasament – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, str. Dr. I. Cihac, nr. 30, tema de proiectare, studiu de fezabilitate, alte studii»”, se arată în proiectul de hotărâre.

Radu Crișan Dabija: „Spitalul nici nu are o morgă!”

o imagine cu o morga
Studiul de fezabilitate pentru construirea morgii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi trebuia să fie finalizat în anul 2022, dar deoarece a fost nevoie de mai multe avize decât s-a crezut inițial, acest lucru nu a putut fi realizat

Studiul de fezabilitate pentru construirea morgii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi trebuia să fie finalizat în anul 2022, dar, deoarece a fost nevoie de mai multe avize decât s-a crezut inițial, acest lucru nu a putut fi realizat. De aceea, în ședința ordinară de miercuri, 21 decembrie 2022, membrii Consiliului Județean vor vota un credit bugetat de 99 de mii de lei pentru acest obiectiv de investiții.

„Se aprobă includerea în bugetul general al Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi – a creditului bugetar, în valoare de 99 de mii de lei, cu TVA, pentru anul 2023, concomitent cu diminuarea creditului bugetar, în valoare de 75 de mii de lei, pe anul 2022, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Desfiinţare construcţii existente (C3, C4, C5, C6 – construcţii anexe) şi construire morgă pe amplasament – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, str. Dr. I. Cihac nr. 30, tema de proiectare, studiu de fezabilitate, alte studii”, se arată în proiectul de hotărâre.

În prezent, morga Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași funcționează într-o clădire anexă.

„Morga spitalului este improprie și trebuie construită. Practic, spitalul nici nu are o morgă, are doar o anexă. Noua morgă va trebui construită prin desființarea unor construcții. Sperăm să terminăm studiul de fezabilitate în ianuarie 2023, nu am reușit să-l finalizăm anul acesta, din cauza supracererii de avize”, a declarat dr. Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Comentarii
  • Asta o „tine langa” cu morga:))) Tinant cont de ce se intampla in spitalul nostru, nu-i un lucru chiar neavenit! Da-i Crisane inainte ( poate infiintezi si o firma de pompe funebre sa oferim servicii complete). O stire care face publicitate pozitiva spitalui. Felicitari!

  • Cat ghinion pe noi ca dupa unul ca Filipeanu, sa ajunga director un alt incompetent, care nu-i in stare sa estimeze cat dureaza emiterea unor avize. Si Dabija, nu ne mai multumi si nominaliza prin postarile tale ca nu facem echipa si nici nu ne onoreaza numele noastre( cel putin a unora dintre noi, asociate cu al tau). Lasa-ne pe noi si tu vezi de avize si „trombonesteste” UMF-ul sa te faca profesor. Si uite asa, spitalul continua povestea intunecoasa care il urmareste de ani!

  • Nu va alarmati! Nici studiu de fezabilitate nu are spitalul pentru morga. Mai raman saracii decedati prin anexe inca vreo 2 ani…Ce tara!

Adauga un comentariu