Local

Conflict sângeros între un director și primarul municipiului. Instituția va plăti bani grei în urma scandalului dintre cei doi

Publicat: 18 ian. 2020

Decizie uluitoare luată de magistrații Judecătoriei Pașcani într-un dosar fierbinte din primăria municipiului. Un conflict între primar, Consiliul Local și un fost director de la o regie subordonată s-a lăsat cu un proces extrem de greu. Dat afară din Consiliul de Administrație al regiei subordonate primăriei, fostul director a încercat să blocheze decizia în instanță. După ani de procese, a obligat Primăria să-i plătească despăgubiri pentru perioada cât a fost ținut pe tușă

Scandal-monstru în Primăria municipiuluI Pașcani. Totul a plecat de la o decizie a Consiliului Local al orașului și societatea Prest Serv Apa, regie subordonată acesteia. Fostul director al regiei, Ioan Prisecaru, a fost scos pe ușa din dos a consiliului de administrație de la societatea în cauză. Acesta nu s-a împăcat însă cu ideea și s-a războit ani la rând în instanță cu autoritatea locală pășcăneană. Între Ioan Prisecaru și primarul Dumitru Pantazi au fost conflicte mai vechi.

Ioan Prisecaru a deschis o acțiune în instanță în urmă cu aproape trei ani. Acesta a acționat în instanță Primăria Pașcani, primarul orașului, dar și Prest Apa Serv SA, cerând plata a peste 10 mii lei drept daune după ce a fost îndepărtat din consiliul de administrație al societății în cauză.

Ioan Prisecaru a susținut că a intrat în CA de la Prest Serv SA încă din 2011, iar în 2012 a fost reconfirmat pe aceeași funcție. Acesta a reclamat însă că, printr-o hotărâre de Consiliu Local din octombrie 2013, a fost modificată configurația CA, fiind înlăturat abuziv din cadrul acestui organism de administrare, prin nerespectarea dispozițiilor legale. Prisăcaru a atacat decizia la Prefectură. Instituția a atacat hotărârea Consiliului Local în anul 2014, iar actul respectiv devenea suspendat până la decizia pe fond. Cu toate acestea, Consiliul de Administrație nu a luat act de suspendarea deciziei și l-a înlocuit din funcție. Prisecaru a reclamat că a pierdut astfel lunar indemnizația de 720 lei.

„Însă Unitatea Administrativ Teritorială Pașcani, prin organul său deliberativ Consiliul Local, precum și Prest Serv Apa SA, au ignorat deliberat dispozițiile și au continuat să funcționeze în noua componență, ce tocmai era suspendată, lezând astfel dreptul reclamantului de a beneficia de remunerația lunară de 720 lei, ce ar fi fost încasată cu titlu de indemnizație”, se arată în decizia instanței de judecată.

Scandal ani la rând în primărie

Prisecaru a cerut plata a 720 lei lunar, însă instanța a decis că suma datorată de primărie este ceva mai mică raportat la fiecare lună, de circa 580 lei. „Instanța va obliga pârâtele Unitatea Administrativ Teritorială a municipiul Pașcani și Prest Serv Apa la plata, în solidar, către reclamantul Prisecaru Ioan, a sumei de 8. 694, 07 lei reprezentând prejudiciu cauzat egal cu indemnizația la care reclamantul ar fi avut dreptul în calitate de membru al consiliului de administrație în perioada 28.04.2014 – 30.07.2015. Față de solicitarea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată, va obliga pârâtele la plata în solidar către reclamant a sumei de 2.132 lei”, se mai arată în decizia instanței.

Între Prisecaru și Pantazi au fost mai multe conflicte de-a lungul timpului. În urmă cu mai mulți ani, Pantazi s-a trezit că are de decontat câteva milioane de lei către Prest Serv Apa Pașcani (PSA), o societate din subordinea Consiliului Local, pentru niște țevi schimbate. Instituția condusă de Prisecaru a decontat de la primărie banii, însă cazul a ajuns în instanță. Cei doi au mai avut contre și pe bugetul societății în perioada mandatului anterior, contre care au ajuns acum să fie reglate în instanță.loading...

Adauga un comentariu