Coronavirus

Confuzii în centrele de vaccinare Pfizer din cauza ambalajului dozelor. CNCAV explică: „Comirnaty este Pfizer”

Publicat: 03 apr. 2021

„Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer” – Persoanele care ajung la vaccinare pot fi induse în eroare când vine vorba de vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech întrucât numele oficial al vaccinului este „Comirnaty”, notează Centrul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

„« – Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.
– Este în regulă, Pfizer o să primiți.
– Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”

Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer.
De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty?

De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer.

Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris.
PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.

Vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului este sigură, gratuită și voluntară.
Pentru a veni și mai aproape de dumneavoastră, am creat grupul PROvaccinare, https://www.facebook.com/groups/rovaccinare, în care ne dorim să împărtășim experiențele plăcute, gândurile, ideile și toate sugestiile constructive pentru a reuși să ieșim învingători din această luptă.», au transmis reprezentanții RO Vaccinare, pe pagina de Facebbok.
Adauga un comentariu