Culinar

Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii

Publicat: 30 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii
Nu este nevoie să înfășurați borcanele, altfel conopida va fi moale

Conopida în saramură este o gustare rece foarte gustoasă, destul de crocantă, aromată și picantă. O astfel de conopidă murată apetisantă este potrivită și pentru masa festivă, ca să nu mai vorbim de cina de familie. Pregătirea conopidei murate nu este dificilă, dar există câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți pentru a o pregăti pentru depozitare.

În primul rând, este important să pregătiți buchețelele, astfel încât conopida murată în borcane să nu se fermenteze în timpul depozitării. În plus, buchețelele delicate trebuie să își păstreze crocantul și să rămână cât mai ferme posibil. Pentru a pregăti preparatul veți avea nevoie de conopidă în cantitate de 800 de grame, morcovi aproximativ 50 de grame, usturoi tânăr în cantitate de 2 cuișoare și 15 bobițe de piper negru. De asemenea, veți avea nevoie de o linguriță de semințe de muștar și 750 ml de apă pentru marinată. Pentru aceasta veți mai avea nevoie de 50 de grame de zahăr, 35 grame de clorură de și 40 mililitri de oțet de 9%.

Conopida în saramură. Rețetă explicată pe timp

Din numărul specificat de ingrediente precizat în rețetă, obțineți exact 1,5 litri de conserve de legume pentru iarnă. Borcanele de conopidă murată se păstrează bine într-un loc uscat și întunecat, cel mai bine este în pivniță sau în subsol. Cu toate acestea, nu se va strica într-un dulap din apartament, atâta timp cât nu este prea cald și umed.

Conopida o punem într-un recipient mare și o spălăm în apă rece. După care scurgeți apa. Se pun la fiert aproximativ 1,5 litri de apă într-o cratiță. Se scufundă buchețelele în apa clocotită și se numără până la zece, apoi se scoate conopida cu o lingură. Alternativ, pur și simplu umpleți conopida cu apă clocotită dintr-un ceainic, apoi scurgeți apa. Această etapă preliminară de tratare termică este esențială pentru a păstra conopida murată mai mult timp.

Se curăță morcovii și se taie în cercuri subțiri. Dacă vă place, puteți decora puțin viitoarea conservă cu buchețele de morcovi. Se decojește un cățel de usturoi foarte mare, sau câțiva de mărime medie și se taie în felii subțiri. Pentru păstrare, folosiți 3 borcane de sticlă și capace metalice noi, pe care trebuie să le pregătiți din timp.

Cum să strângi borcanele cu conserva pregătită. Sfaturile gospodinelor experimentate

Puneți conopida destul de strâns, dar fără efort, în borcane. La final, să adăugăm câteva condimente aromatice, pentru un borcan, aveți nevoie de 3 boabe de condimente și 5 boabe de piper negru. De asemenea, puneți o linguriță de semințe de muștar peste cele trei borcane. Fierbeți aproximativ 1 litru de apă într-un ibric sau pe aragaz în timp ce pregătiți legumele. Ulterior, se toarnă conopida în borcane cu apă clocotită până sus.

Se acoperă cu un capac metalic sau se înșurubează fără să fie strâns. Se lasă în această poziție timp de 5 minute. Acesta este cel de-al doilea tratament termic, astfel încât varza să se păstreze bine. La final scurgeți apa din borcane într-o cratiță.

Apoi întoarceți borcanele cu conopida în saramură cu capul în jos și lăsați-le să se răcească complet. Nu este nevoie să înfășurați borcanele, altfel conopida va fi moale. Ulterior, depozitați conserva în subsol până în momentul în care vreți să vă bucurați familia cu o conservă delicioasă și aromată.

Adauga un comentariu