Prima pagină » Culinar » Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii

Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii

30 ian. 2023, 14:00,
în Culinar

Conopida în saramură este o gustare rece foarte gustoasă, destul de crocantă, aromată și picantă. O astfel de conopidă murată apetisantă este potrivită și pentru masa festivă, ca să nu mai vorbim de cina de familie. Pregătirea conopidei murate nu este dificilă, dar există câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți pentru a o pregăti pentru depozitare.

În primul rând, este important să pregătiți buchețelele, astfel încât conopida murată în borcane să nu se fermenteze în timpul depozitării. În plus, buchețelele delicate trebuie să își păstreze crocantul și să rămână cât mai ferme posibil. Pentru a pregăti preparatul veți avea nevoie de conopidă în cantitate de 800 de grame, morcovi aproximativ 50 de grame, usturoi tânăr în cantitate de 2 cuișoare și 15 bobițe de piper negru. De asemenea, veți avea nevoie de o linguriță de semințe de muștar și 750 ml de apă pentru marinată. Pentru aceasta veți mai avea nevoie de 50 de grame de zahăr, 35 grame de clorură de și 40 mililitri de oțet de 9%.

Conopida în saramură. Rețetă explicată pe timp

Din numărul specificat de ingrediente precizat în rețetă, obțineți exact 1,5 litri de conserve de legume pentru iarnă. Borcanele de conopidă murată se păstrează bine într-un loc uscat și întunecat, cel mai bine este în pivniță sau în subsol. Cu toate acestea, nu se va strica într-un dulap din apartament, atâta timp cât nu este prea cald și umed.

Conopida o punem într-un recipient mare și o spălăm în apă rece. După care scurgeți apa. Se pun la fiert aproximativ 1,5 litri de apă într-o cratiță. Se scufundă buchețelele în apa clocotită și se numără până la zece, apoi se scoate conopida cu o lingură. Alternativ, pur și simplu umpleți conopida cu apă clocotită dintr-un ceainic, apoi scurgeți apa. Această etapă preliminară de tratare termică este esențială pentru a păstra conopida murată mai mult timp.

Se curăță morcovii și se taie în cercuri subțiri. Dacă vă place, puteți decora puțin viitoarea conservă cu buchețele de morcovi. Se decojește un cățel de usturoi foarte mare, sau câțiva de mărime medie și se taie în felii subțiri. Pentru păstrare, folosiți 3 borcane de sticlă și capace metalice noi, pe care trebuie să le pregătiți din timp.

Cum să strângi borcanele cu conserva pregătită. Sfaturile gospodinelor experimentate

Puneți conopida destul de strâns, dar fără efort, în borcane. La final, să adăugăm câteva condimente aromatice, pentru un borcan, aveți nevoie de 3 boabe de condimente și 5 boabe de piper negru. De asemenea, puneți o linguriță de semințe de muștar peste cele trei borcane. Fierbeți aproximativ 1 litru de apă într-un ibric sau pe aragaz în timp ce pregătiți legumele. Ulterior, se toarnă conopida în borcane cu apă clocotită până sus.

Se acoperă cu un capac metalic sau se înșurubează fără să fie strâns. Se lasă în această poziție timp de 5 minute. Acesta este cel de-al doilea tratament termic, astfel încât varza să se păstreze bine. La final scurgeți apa din borcane într-o cratiță.

Apoi întoarceți borcanele cu conopida în saramură cu capul în jos și lăsați-le să se răcească complet. Nu este nevoie să înfășurați borcanele, altfel conopida va fi moale. Ulterior, depozitați conserva în subsol până în momentul în care vreți să vă bucurați familia cu o conservă delicioasă și aromată.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025
Articole similare
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
02:00
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
02:00
FOTOVIDEO Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
02:00
FOTOEXCLUSIV Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
02:00
FOTO Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
02:00
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
02:00
FOTO Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
02:00
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
02:00
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
02:00
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro
02:00
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro