Culinar

Varza a la Cluj cu varză dulce. Cel mai ușor și rapid mod de a pregăti deliciul

Publicat: 19 mai 2022
un borcan cu varza dulce langa un bol cu varza pe o masa
Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase verze vei avea nevoie desigur de 1.5 kg de varză albă, de un morcov și 2 frunze de dafin

Varza a la Cluj cu varză dulce este o rețetă care vă va ajuta atunci când nu aveți timp pentru a pregăti o murătură mai complicată. O astfel de varză este deosebit de bună în orice perioadă a anului, chiar și atunci când sunt suficiente legume proaspete.

Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase verze vei avea nevoie desigur de 1.5 kg de varză albă, de un morcov și 2 frunze de dafin. Nelipsit din rețetă este uleiul vegetal, vei avea nevoie aproximativ de 4 linguri. Iar pentru marinată vei folosi 0,5 l de apă, oțet de masă de 9%, în cantitate de 0,25 de l, puțin zahăr și sare. Este bine să știi că varza dulce te va ajuta să ameliorezi durerile de pancreas.

un bol cu varza dulce pe o masa
Luați un borcan cu un volum de un litru și jumătate

Varză a la Cluj cu varză dulce. Cum se pregătește corect murătura

Pentru a obține un rezultat extrem de bun este bine să alegi soiuri de varză dulci. Doar folosind o varză dulce și mai suculentă vei avea o murătură perfectă. Luați ulei vegetal fără miros. Oțet de masă obligatoriu de 9%. Este mai bine să folosești apă filtrată sau îmbuteliată. În cazul în care ai viermișori nu ar trebui să consumi acest fel de mâncare.

Scoateți frunzele de vârf din varză. Tocați mărunt varza. Puteți folosi o răzătoare sau tocător special pentru varză, atunci aceasta va fi mai subțire și mai gustoasă. Printr-o răzătoarea grosieră se da pe răzătoare morcovii bine spălați și curățați de coajă. Amestecați varza și morcovii într-un castron. În timp ce amestecați, apăsați ușor varza pentru a se înmuia și a reduce în volum.

un bol cu varza dulce pe o masa
O astfel de varză este deosebit de bună în orice perioadă a anului, chiar și atunci când sunt suficiente legume proaspete

Luați un borcan cu un volum de un litru și jumătate. Îndesați în ea în mod corespunzător varza pregătită. Toată varza ar trebui să se potrivească. Din această cauză aceasta trebuie să fie stoarsă în pasul anterior. Din moment ce potrivești toată varza în borcan pune frunze de dafin si alte condimente după gust. După care se toarnă ulei vegetal. Poți folosi și ulei de măsline pentru a pregăti murătura în cazul în care suferi de o boală a sistemului digestiv.

Cum se pregătește marinada pentru cea mai delicioasă varză

Întâi de toate trebuie să iei o cratiță. În care să turnați zahăr și sare și să o umpli cu apă rece curată. Pune cratita la foc mediu. În timp ce amestecați, așteptați ca zahărul și sarea să se dizolve. Aduceți saramura la fierbere, și fierbeți câteva minute. Apoi turnați oțetul. Așteptați până când fierbe din nou și mai ține marinada pe foc timp de 2 minute.

un bol cu varza dulce pe o masa
Pentru a obține un rezultat extrem de bun este bine să alegi soiuri de varză dulci

Se toarnă varza pregătită cu marinată fierbinte. Aceasta se toarnă cu grijă, într-un jet mic, pentru ca borcanul de sticlă să nu se spargă. Marinada trebuie să umple toată varza până sus. Dacă varza a rămas fără marinată, apoi se lipește deasupra cu o lingură, astfel încât sa fie toată afundată în marinată. De asemenea, este bine să știi că varza nu este recomandată spre consum dacă suferi de coxartroză.

Ulterior se lasă borcanul cu varză la răcit pe masă. Când s-a răcit închide borcanul cu un capac și pune-l la frigider. Varza va fi gata în 6-8 ore. Serviți-l la masă, punându-l într-un bol de salată, puteți adăuga ceapa tocată și ierburi.

Pentru a pregăti varza a la Cluj cu varză dulce este mai bine să luați varză pentru murarea soiurilor de toamnă târzie, este ușor de înghețat și are un gust dulce și suculent, din aceasta se obține cea mai delicioasă conservare. Dar acum este primăvară și doar varză tânără este pe rafturi. De aceea o poți pregăti și din ea. Dar trebuie să știi că varza tânără este puțin moale. Această murătură se potrivește perfect la servirea cârnaților de casă.

un bol cu varza dulce pe o masa
Pentru a pregăti varza a la Cluj cu varză dulce este mai bine să luați varză pentru murarea soiurilor de toamnă târzieAdauga un comentariu