Conopida pane de post la cuptor este extrem de savuroasă și delicioasă. Aceasta poate fi o garnitură ideală pentru orez, piept de pui la grătar sau friptură, dar poate fi servită și simplă. Mâncarea este sățioasă și gustoasă, la exterior fiind crocantă, iar la interior suculentă.
Preparatul este simplu de gătit, nu trebuie să petreceți mult timp în bucătărie. Conopida este gata în dor 30 de minute. Leguma are multiple beneficii pentru organism, stimulând sănătatea ochilor, contribuind la buna funcționare a inimii și ajutând în lupta cu kilogramele în plus. Aceasta poate fi pusă și la borcan în oțet cu gogoșari.
Ingredientele necesare pentru conopida de post la cuptor
Conopida este foarte ușor de gătit. Leguma are multiple proprietății find extrem de sănătoasă pentru organism. Poate fi pregătită în diverse moduri: sub formă de supă cremă, la cuptor, pe grătar sau poate fi pusă la borcan în oțet. În zilele de post puteți opta pentru conopidă pane la cuptor, fiind delicioasă și sățioasă. Crusta acesteia va fi făcută din pesmet panko și semințe de susan. Savoarea mâncării va fi dată de condimentele folosite.
Pentru prepararea sa veți avea nevoie de 200 grame de făină, 20 mililitri de sos soia, 700 grame de conopidă, 30 grame de susan, 30 mililitri ulei de măsline, 180 grame de pesmet, 10 mililitri oțet balsamic și 15 mililitri de sirop de arțar, agave sau miere. Condimentarea mâncării se va realiza cu sos de barbeque, sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Cantitățile acestora vor fi în funcție de gustul fiecăruia. Preparatul se poate servi cu lipii, salată verde, maioneză de caju sau boabe de năut.
Cum se prepară conopida de post?
Mai întâi de toate se va rupe conopida în buchețele, apoi se va spăla și se va lăsa la scurs. Într-un bol se va amesteca făina împreună cu oțetul balsamic, uleiul de măsline, sosul de soia și siropul de arțar. După ce obțineți o compoziție omogenizată se adaugă și condimentele. Dacă nu vă place siropul de arțar puteți opta pentru miere de albine sau agave. Ulterior se va adăuga treptat apă și se amestecă. Veți avea nevoie de circa 200-300 mililitri de apă, în funcție de capacitatea de absorbție a făinii. Aluatul obținut trebuie să fie ca cel de pancakes. Într-un alt vas se va mixa pesmetul și semințele de susan.
Fiecare buchețel de conopidă se va trece mai întâi prin prima compoziție, apoi prin pesmet și susan. Legumele vor fi puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi vor fi lăsate pentru jumătate de oră în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Opțional, conopida se poate scoate după 15-20 minute și se glazurează cu sos de barbeque, apoi se mai coace pentru câteva minute. Mâncarea se poate servi simplă sau în combinație cu salată verde, boabe de năut, lipie și maioneză. Preparatul este crocant la exterior și suculent la interior.
Rețeta de conopidă pane de post la cuptor este foarte gustoasă și delicioasă. Un alt preparat pe care îl puteți pregăti din această legumă este un ghiveci sănătos și savuros. La fel ca și cea pane, mâncarea este gata în doar jumătate de oră.