Economic Local

Consilierii județeni aprobă bugetul pentru sărbătorile de iarnă. Suma alocată este mult mai mică față de anul 2022 – FOTO

Publicat: 21 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consilierii județeni aprobă bugetul pentru sărbătorile de iarnă. Suma alocată este mult mai mică față de anul 2022 - FOTO
Peste 60 de mii de lei vor fi alocate pentru cadourile ce vor fi oferite colindătorilor

Bugetul pentru sărbătorile de iarnă va fi aprobat de plenul Consiliului Județean pe data de 27 octombrie 2023. Acesta depășește 60 de mii de lei și vor fi realizate peste 500 de pachete pentru copii, adulți și persoane vârstnice

Plenul CJ va aproba alocarea sumei de 69.900 de lei din bugetul județului. Cheltuielile se vor efectua cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023. Proiectul prevede realizarea unui număr de 550 de pachete cu dulciuri ce vor fi oferite colindătorilor și urătorilor, copii, adulți și persoane vârstnice. Bugetul include și cheltuielile pentru agendele, calendarele și pixurile personalizate ce vor fi oferite consilierilor județeni și salariaților.

Consilierii județeni aprobă bugetul pentru sărbătorile de iarnă

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni, pe data de 27 octombrie 2023, în cadrul unei ședințe ordinare ce are ca scop supunerea spre aprobare a unui număr de peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la bugetul pentru sărbătorile de iarnă.

„Se aprobă alocarea sumei de 69.900 lei din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași pentru cheltuielile ce se vor efectua cu ocazia sărbătorilor de iarnă  2023, conform Anexei parte integrantă  din prezenta hotărâre.

Cheltuieli pentru pachete cu dulciuri ce vor fi oferite colindătorilor şi urătorilor copii, adulţi şi persoane vârstnice (550 pachete x 70 lei cu  TVA/pachet) – 38.500 de lei, cheltuieli pentru sacoşe personalizate ce vor fi folosite la ambalarea cadourilor (550 bucăţi x 2 lei cu TVA/bucată) – 1.100 de lei, cheltuieli pentru agende 2024, calendare 2024 şi pixuri personalizate ce vor fi oferite de către conducerea Consiliului Județean Iaşi consilierilor judeţeni, mass-mediei locale, precum şi salariaţilor Consiliului Județean Iași (250 seturi x 120 lei cu TVA/set) – 30.000 de lei, cheltuieli pentru decoraţiuni din brad natural ornate cu produse specifice Crăciunului: conuri, globuri, panglici cu imprimeuri de sezon, alte obiecte decorative care se găsesc pe piaţă  şi care să  confere originalitate – 300 de lei. Din vremuri vechi, colindele, datinile şi obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevărată  şcoală  de virtuţi morale şi de bună  înţelegere.

Colinda, zestre fără  seamăn a poporului român, a intrat în fiecare an în Consiliul Judeţean Iaşi prin vocile copiilor colindători şi a celor mai puţin copii, unii dintre ei aflaţi la vârsta adolescenţei, alţii, seniori în comunitate, care şi-au exprimat dorinţa de a colinda. Ţinând cont de faptul că  ne aflăm perioadă  premergătoare sărbătorilor de Craciun — Naşterea Domnului şi Anul Nou, iar Consiliul Judeţean Iaşi a organizat în fiecare an manifestări tradiţionale cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, respectiv primirea colindătorilor, consider oportun a respecta spiritul acestor tradiţii şi obiceiuri prin întâmpinarea cu daruri a colidătorilor şi în anul 2023.

În consideraţia celor prezentate şi având în vedere prevederile legale în vigoare privitoare la rolul, competenţele şi responsabilităţile Consiliului Judeţean pentru administrarea, angajarea şi utilizarea fondurilor publice locale, supun dezbaterii şi aprobării plenului Proiectul de hotărâre privind aprobarea cheltuielilor ce se vor efectua cu ocazia sărbătorilor de iarnă  2023, în sumă  de 69.900 lei”, se arată în proiectul de hotărâre publicat de CJ.

Consiliul Județean a alocat, în 2022, peste 80 de mii de lei pentru sărbătorile de iarnă

În ședința ordinară de Consiliu Județean, din 26 septembrie 2022, a fost aprobat bugetul pentru sărbătorile de iarnă. Cheltuielile cele mai mari au fost pentru pachetele cu dulciuri ce au fost oferite colindătorilor și urătorilor de toate vârstele, astfel că s-a alocat suma de 42 de mii de lei pentru 600 de pachete. La aceasta s-au adăugat încă 1.500 de lei pentru sacoșele personalizate ce au fost folosite la împachetare.

Prețurile calculate pentru aceste produse au fost de 2.50 lei/sacoșă personalizată și 70 de lei pentru produsele incluse în fiecare pachet pe care l-au primit colindătorii de toate vârstele ce au fost prezenți la sediul Consiliului Județean Iași. În același proiect au fost incluse și materiale pentru angajați, consilieri și membrii mass-media. Acestea au fost agende și calendare, pixuri și stick-uri personalizate, în valoare de 37.500 de lei pentru 250 de seturi. Fiecare a avut o valoare de 150 de lei.

Consilierii județeni vor aproba bugetul pentru sărbătorile de iarnă în cadrul ședinței ordinare de la finalul săptămânii viitoare.

Adauga un comentariu