Local

Consilierii locali au aprobat bugetul pentru Festivalul de teatru în limbi străine

Publicat: 29 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consilierii locali au aprobat bugetul pentru Festivalul de teatru în limbi străine
Plenul Consiliului Local s-a reunit în cursul zilei de ieri, 28 aprilie 2023, pentru a supune votului mai multe proiecte de hotărâre care implică aprobarea mai unor partenieriate între diferite instituții

Mai multe proiecte de hotărâre au fost aprobate în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Iași

Plenul Consiliului Local s-a reunit în cursul zilei de ieri, 28 aprilie 2023, pentru a supune votului mai multe proiecte de hotărâre care implică aprobarea unor parteneriate între diferite instituții, precum și aprobarea de sprijin financiar pentru Festivalul de teatru în limbi străine „Teatru sub castani”, organizat de Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Patru proiecte au fost aprobate de plenul Consiliului Local

Patru proiecte au fost aprobate de către plenul Consiliului Local
La începutul săptămânii, Plenul Consiliului Local s-a reunit într-o ședință ordinară. Ședința a durat peste 3 ore. Peste 20 de proiecte de hotărâre au fost supuse votului de către aleșii Iașului

Patru proiecte au fost aprobate de plenul Consiliului Local, printre acestea se numără proiectele „Sustenabilitate pentru un viitor verde” și „Soluții Eco pentru o comunitate sustenabilă”, dar și semnarea unor acorduri de parteneriat între Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Asociația pentru „Educație, Cultură și Antreprenoriat”, respectiv Asociația „Aproape de oameni”. Al doilea proiect de hotărâre privește încheierea unui acord de parteneriat între Școala Gimnazială „Alexandrul cel Bun” Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, precum și Asociația ROIS „Ready To Open Intercultural Spaces”, în vederea finanțării proiectului „Educația ECO în Iași”.

Al treilea proiect presupune aprobarea sprijinului financiar pentru Festivalul de teatru în limbi străine „Teatru sub castani”, organizat de Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Ultimul proiect vizează aprobarea a două acorduri de parteneriat între Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Asociația SIES „Societatea Incluzivă prin Economie Socială”, în vederea finanțării pentru proiectele „Misiunea CNER: Planeta Verde” și „Racovițiștii și Veniaminii împreună pentru un viitor verde”.

Consilierii locali au discutat într-o ședință de 3 ore

Patru proiecte au fost aprobate de către plenul Consiliului Local
Patru proiecte au fost aprobate de către plenul Consiliului Local, printre acestea se numără proiectele „Sustenabilitate pentru un viitor verde” și „ Soluții Eco pentru o comunitate sustenabilă

La începutul săptămânii, Plenul Consiliului Local s-a reunit într-o ședință ordinară. Peste 20 de proiecte de hotărâre au fost supuse votului de către aleșii Iașului. Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Parcului Copou a trecut cu vot favorabil. Deși, înainte de ședință, Cosette Chichirău, deputat USR, a încercat să convingă audiența să nu voteze proiectul, printr-o conferință de presă organizată direct din sala mare a Primăriei Iași, în cele din urmă, plenul Consiliului Local l-a aprobat. Mihai Chirica, edilul Iașului, s-a arătat contrariat de atitudinea unor aleși locali din USR și PSD, în ceea ce privește abținerea de la votul pentru aprobarea proiectului.

Deși ușor controversat pentru început, aleșii locali nu au citit proiectul de hotărâre în întregime, dar, cu detaliile de rigoare oferite de primarul ales, aceștia au înțeles, în cele din urmă, necesitatea lucrărilor ce urmează să fie efectuate după realizarea proiectului tehnic. Amintim faptul că, printre îmbunătățirile propuse se numără extinderea aleilor, modernizarea sistemelor de iluminare și de irigare, instalarea unor bănci noi și a altor facilități pentru recreere și sport. Scopul acestui proiect este de a face din Parcul Copou o destinație atractivă pentru turiști și locuitorii orașului Iași.

Conform documentației, configurarea actuală a circulațiilor în plan va fi păstrată, înlocuind doar suprafețele de călcare cu un dalaj din granit încadrat de borduri late din granit de culoare albă. Toate soclurile statuilor vor fi restaurate, iar podul de peste iaz va fi demontat, fiind proiectată o construcție nouă din beton, în formă de arc, adaptată și pentru persoane cu dizabilități. Iazul va fi reabilitat integral, păstrându-se forma în plan și adâncimea.

În cursul zilei de 28.04.2023 au fost aprobate patru proiecte de hotărâre de către plenul Consiliului Local Iași, la ședința extraordinară.

Adauga un comentariu