Local

Consilierul care și-a dat demisia din USR se îndreaptă spre un nou partid. Adrian Slabu: „Mă tentează o nouă formațiune politică”

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Consilierul care și-a dat demisia din USR se îndreaptă spre un nou partid. Adrian Slabu Mă tentează o nouă formațiune politică
Consilierul care și-a dat demisia din USR se îndreaptă spre un partid nou înființat

Recent, Adrian Slabu, consilier USR, și-a anunțat demisia din cadrul partidului. Acesta susține faptul că nu mai împărtășește aceleași viziuni cu membrii USR

În cursul zilei de luni, Adrian Slabu, consilier județean USR, și-a anunțat demisia. Într-o postare făcută pe o platformă de socializare, consilierul USR a anunțat că părăsește partidul condus de Cătălin Drulă.

„Deși am știut de la început că USR-ul este departe de a atinge acest deziderat, în ultima perioadă mi-am pierdut și speranța că el va putea fi reformat. Simt în acest moment că nu mai pot să ies în stradă pentru a vorbi cu oamenii și să-i privesc senin în ochi. În acest context, vă anunț că mi-am dat demisia din calitatea de membru al USR”, este mesajul publicat de Adrian Slabu pe platforma de socializare.

Adrian Slabu, consilierul care și-a dat demisia din USR, se îndreaptă spre un partid nou

O nouă plecare din rândurile formațiunii politice conduse de către Cătălin Drulă. Vestea s-a aflat în prima zi a acestei săptămâni. Președintele USR Iași, Ștefan Tanasă, a transmis faptul că locul lăsat liber va fi preluat de Florin Bondar, membru din cadrul USR.

„Și-a dat demisia din motive personale (n.r. – despre cauzele pentru care Adrian Slabu și-a dat demisia). Florin Bondar îi va lua locul, dar așteptăm confirmarea lui în cursul zilei de astăzi”, a spus Ștefan Tanasă.

Adrian Slabu, consilierul care și-a dat demisia din USR, se îndreaptă spre un partid nou.

„Sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă în momentul de față în partid (n.r. – USR) și nu prea cred ca s-ar putea remedia sau dacă va mai putea intra pe un făgaș bun. Nu sunt un tip conflictual, am lăsat loc de buna ziua, am plecat în mod elegant. Nu văd ca lucrurile să meargă într-o direcție bună (n.r. – lucrurile din cadrul partidului). Am vorbit cu fiecare, le-am explicat care sunt motivele pentru care am plecat.

Viziunile partidului nu mai sunt aceleași cu ale mele. Deși, teoretic, la început speram că voi putea merge într-o altă direcție, atâta timp cât lucrurile nu se schimbă… nu pot merge mai departe să vorbesc, să promit oamenilor și să acționez pentru tot ceea ce reprezintă partidul. În momentul de față, cel puțin câteva zile vreau să mă reculeg și după care, în funcție de ce decizie voi lua… nu cred că voi renunța la ceea ce înseamnă politica, ci pur și simplu vreau să schimb lucrurile în ceea ce privește societatea românească.

Din punctul meu de vedere, mă tentează o altă formațiune politică, dar deocamdată sunt într-o analiză politică. Trebuie să fie un partid mai apropiat, nu pot merge pe partide vechi sau altele care au o viziune total diferită de a mea”, a transmis Adrian Slabu pentru reporterii BZI.

Amintim faptul că acesta și-a anunțat demisia în cursul zilei de luni, pe pagina personală de pe o platformă de socializare.

„Am intrat în politică, acum 4 ani, convins că, dacă vrem să schimbăm ceva în această țară, trebuie ca fiecare dintre noi să se implice. Am plecat la drum cu speranța că mai întâi vom construi un partid care să reflecte societatea pe care noi ne-o dorim.

Deși am știut de la început că USR-ul este departe de a atinge acest deziderat, în ultima perioadă mi-am pierdut și speranța că el va putea fi reformat. Simt în acest moment că nu mai pot să ies în stradă pentru a vorbi cu oamenii și să-i privesc senin în ochi. În acest context, vă anunț că mi-am dat demisia din calitatea de membru al USR”,  a transmis, printr-o postare, fostul consilier USR, Adrian Slabu.

Filip Hăvârneanu, deputat USR Iași, beat în Parlament?

Anul trecut, Filip Hăvârneanu a avut o intervenție în plenul Parlamentului României, referitoare la vizita sa în Ucraina. Totuși, deputatul ieșean se pare că ar a fi consumat băuturi alcoolice, intervenția sa fiind „puțin” incoerentă. Deputatul USR Iași a mai fost implicat în situații similare. Acesta a apărut într-un clip care a devenit viral pe internet anul trecut.

Toate persoanele care au văzut filmarea au spus că Filip Hăvârneanu consumase băuturi alcoolice sau chiar substanțe interzise. Amintim faptul că în cadrul partidului pare că se dau lupte de putere. Pe de o parte, Cosette Chichirău pare să nu împărtășească aceleași viziuni cu „tabăra adversă”, mai exact, Marius Bodea și Filip Hăvârneanu. Demisiile din cadrul partidului și discuțiile aprinse din interiorul său par să se îndrepte spre o destrămare certă a acestuia.

Consilierul care și-a dat demisia din USR susține faptul că nu mai împărtășește aceleași viziuni cu partidul. Mai mult decât atât, Adrian Slabu lasă de înțeles și faptul că în interior sunt tensiuni destul de mari, iar acest lucru ar putea duce la destrămarea partidului.

Comentarii
Adauga un comentariu