Titlurile zilei

Consilierul primarului, parașutat pe postul de director la Termo Service, vrea o funcție plătită cu 4.500 de lei pe lună, după ce și-a ascuns averea! Interviuri maraton pentru posturile din Consiliul de Administrație al Companiei de Transport Public (CTP) Iași – FOTO

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Consilierul primarului parașutat pe postul de director la Termo Service vrea o funcție plătită cu 4.500 de lei pe lună după ce și-a ascuns averea Interviuri maraton pentru posturile din Consiliul de Administrație al Companiei de Transport Public CTP Iași  FOTO
Florin Dăscălescu, angajat în trecut la cabinetul primarului, a fost pus director la diviza de termoficare, iar acum mai vrea un loc în consiliul de administrație de la CTP

La Compania de Transport Public au fost scoase la concurs 5 posturi pentru Consiliul de Administrație. Nu mai puțin de 9 candidați au fost selectați pentru interviurile organizate de o firmă de management. Printre candidați se numără și Florin Dăscălescu, actualul director al diviziei de termoficare de la Termo Service SA. Acesta a fost și în cabinetul primarului Mihai Chirica, în calitate de consultant pe probleme economice. Miza este de 4.500 de lei pe lună în plus față de salariul de 8.000 de lei. Rezultatele interviurilor vor fi publicate în perioada următoare

Cinci posturi importante din Consiliul de Administrație al Companiei de Transport Public (CTP) Iași SA au fost scoase la concurs. În peisaj a apărut și Florin Dăscălescu, expert contabil de meserie, care a fost și angajat la Primăria Iași. De procedura de selecție s-a ocupat firma de management Fox Management Consultants SRL, condusă de Magdalena Cristina Radu. Dosarele de candidatură au fost depuse pe data de 29.09.2022 la sediul Primăriei Iași.

După evaluarea dosarelor au fost validați 9 candidați pentru cele 5 posturi din Consiliul de Administrație, remunerate lunar cu aproape 4.500 de lei. În cursul zilei de ieri, 09.11.2022, au fost intervievați candidații până în cursul serii.

Din comisia de evaluare au făcut parte reprezentanți ai Primăriei Iași și ai firmei de management. Pe lista scurtă sunt prezente nume importante ce au făcut parte și din vechiul Consiliu de Administrație, însă au apărut și nume noi. Mandatul unui membru în acest consiliu are o durată de 4 ani. În ultimii ani, la compania de transport au izbucnit mai multe scandaluri din cauza condițiilor de lucru reclamate de angajați.

Florin Dăscălescu mai vrea 4.500 de lei pe lângă salariul de 8.000 de lei de la Termo Service

Unul dintre candidații care s-au prezentat la interviul pentru postul din Consiliul de Administrație este Florin Dăscălescu, fostul consilier pe probleme economice al primarului Mihai Chirica. Însă, de la finalul anului 2021, Florin Dăscălescu a fost numit director la divizia de termoficare a societății Termo Service SA, care a preluat termoficarea din Iași după plecarea companiei Veolia. Din calitatea de director încasează nu mai puțin de 8.000 de lei pe lună. Deși ocupă o funcție de conducere, nu a depus declarație de avere și nici nu are de gând în viitorul apropriat. Dacă va trece de interviu, va încasa lunar 4.500 de lei, la care se adaugă și alte bonusuri.

„Angajații de la cabinetul primarului nu depun declarația de avere. Am solicitat clarificări la Agenția Națională de Integritate. La Termo Service este o organigramă mai aparte. Trebuie definită funcția de conducere. Șeful de la mături trebuie să depună declarație de avere?”, a precizat Florin Dăscălescu.

Cât despre interviul susținut în cursul zilei de ieri, candidatul nu a făcut prea multe precizări. A transmis că așteaptă rezultatul care este notat de la l – novice – la 5 – expert. Interviurile au fost susține la sediul primăriei din Palatul Roznovanu.

Fostul director din Finanțe vrea să rentabilizeze CTP

Un alt candidat care se luptă pentru un post în CA-ul CTP este Ioan Grigoriu, fost director la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, ieșit la pensie de câțiva ani. A susținut interviul chiar înaintea lui Florin Dăscălescu, în jurul orei 12:00. Comisia l-a intervievat timp de 30 de minute, ocazie cu care și-a putut etala experiența de expert contabil.

„Am participat pentru că știu despre ce este vorba. Când am fost la Finanțe, am fost și în Consiliul de Administrație de la CET. Am zis să încerc, am văzut că CTP a avut pierderi anul trecut. Cred că pot să dau o mână de ajutor pentru rentabilizarea companiei”, a transmis fostul director al Finanțelor ieșene.

Și-a încercat norocul și șeful de la Monitorizarea Hotărârilor Judecătorești

bejan catalin
Și Cătălin Bejan, șef birou în Primăria Iași, a participat la concurs

Alt candidat care a susținut interviul este Cătălin Bejan, șef Birou Monitorizarea Punerii în Aplicare a Hotărârilor Judecătorești în cadrul Primăriei Iași. În trecut a fost angajat al Poliției Locale.

„Am mai fost în consilii de administrație, dar nu în județul Iași. Am văzut anunțul pe site-ul primăriei. Aștept să intru de la ora 17:00”, a spus ieri Cătălin Bejan, subordonatul Cristinei Oțeleanu, director la Direcția Juridică.

Pe lista scurtă a mai fost prezent și Sebastian Tocar, cadru didactic la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA). Pentru posturile din Consiliul de Administrație și-au mai depus candidatura și foștii membri din mandatul trecut: Lidia Gaiginschi (prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași”, Mirela Trufanda (numită politic pe filiera PSD), Constantin Sălceanu (președinte CA), Dumitru Petru Tomorug (fost director tehnic) și Cristina Răuțu (numire politică).

„Cel puțin doi dintre membrii Consiliului de Administrație trebuie să aibă studii economice sau juridice și experiență în domeniul economic, juridic, de contabilitate, de audit sau financiar, de cel puțin 5 ani, în mod obligatoriu. În selecția candidaților se va avea în vedere evitarea situațiilor de conflict de interese sau incompatibilități. Mandatul administratorilor este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăși 4 ani. O persoană fizică poate exercita concomitent cel mult 3 mandate de administrator în societăți sau întreprinderi publice al căror sediu se află pe teritoriul României”, sunt o parte dintre condițiile cerute prin concursul organizat pentru ocuparea posturilor din cadrul Consiliului de Administrație de la Compania de Transport Public.

Rămâne de văzut dacă directorul de la Termo Service va reuși să ocupe un loc în Consiliul de Administrație de la Compania de Transport Public care la un moment dat a scos la concurs mai multe posturi.

Comentarii
  • De ce aceste posturi nu sunt publice astfel incat sa participe orice muritor de rand ? Asa a fost si pe vremea lui Nichita, iar Chirica continua acest prost obicei.

  • Oameni buni la ce trebuie atâția consilieri,firma asta Termoservice este o căpușe a Iașului exact ca Rompresul din București, ăștia mănâncă cu doua mâini odată? Faceți un reportaj ce salarii au angajații de la Termoservice și în ce condiții lucreaza

  • Aceste posturi vor fi publice dar după ce ii angajează,în primaria iasi numai cumătrii,fini,nași,și tot felul de neamuri la fel și la Consiliul Județean iar dacă ați vedea ce fel de diplome de studii au și pe ce posturi sunt angajați, va doare capul

  • Pana când în România nu va fi instalata la conducerea tarii o dictatura militara și un Antonescu conducător, în România nu va dispărea hoția, incompetenta, nepotismele, prostia, corupția, acum la conducerea tarii și statului e la putere non valorile, de asta santem o tara vai de capul nostru

  • Am văzut pe listă și numele escrocului de Tomorug… Cum de nu și-a pus pe listă și pe amanta lui, Paula Vornicu???. In concluzie,nu este decât aceeași veșnică luptă crâncenă pentru Ciolan.. Daca voiau să ajute economia României, acum in condițiile de criză,ar fi trebuit că indemnizațiile de membri ai Că sa aibă valoare simbolică de 1Leu… Dar…ciolaniada e mai importantă

  • Alt parazit al dinastiei Chirica. Primaria aia e plina de paraziti, incompetenti, rude, neamuri, hahalere. Si toate astea cu acceptul edilului sef, Chirica, asta-i tata lor.

  • Țara este în criză energetică, economică, nu se pot cumpăra lemne de foc etc posturile și angajările la unitățile bugetare, unde chiar e nevoie de salariați, sunt blocate în schimb, pentru șmenari și trântori se scot posturi care sunt remunerate foarte gras… asta desigur, pe banii noștri. Toți derbedeii ajunși la conducere ne învață cum să facem și de ce trebuie să facem economii în timpp ce niciun post de trâmtor șmenar nu se desființează ci se creează, niciun leu nu se economisește când e vorba de politicieni, de curând am aflat că avem o directoare la ICR – UK căreia i se plătește pt apartamentul pe care îl ocupă o chirie de 6500 lire sterline pe lună… apartament din centrul Londrei, în zonă de cartier de lux de 120 mp ! în timp ce nu sunt bani nici măcar pt indexarea pensiilor !

  • Țara este în criză energetică, economică, nu se pot cumpăra lemne de foc etc posturile și angajările la unitățile bugetare, unde chiar e nevoie de salariați, sunt blocate în schimb, pentru șmenari și trântori se scot posturi care sunt remunerate foarte gras… asta desigur, pe banii noștri. Toți derbedeii ajunși la conducere ne învață cum să facem și de ce trebuie să facem economii în timpp ce niciun post de trâmtor șmenar nu se desființează ci se creează, niciun leu nu se economisește când e vorba de politicieni, de curând am aflat că avem o directoare la ICR – UK căreia i se plătește pt apartamentul pe care îl ocupă o chirie de 6500 lire sterline pe lună… apartament din centrul Londrei, în zonă de cartier de lux de 120 mp ! în timp ce nu sunt bani nici măcar pt indexarea pensiilor !

  • Băi, ce-i? Voi sunteţi idioţi
    Să vă votaţi, ca voi, tot hoţi
    Şi apoi să le strigaţi „Hoţie!”,
    Când voi o practicaţi? Prostie!

    Tot plângeţi, fals înlăcrimaţi,
    Că sunteţi desconsideraţi,
    Când voi corupţia iubiţi…
    C-o practicaţi de când vă ştiţi!

    Nu-i clar că sunteţi cu toţi mentori
    Şi cei aleşi vă sunt doar vectori
    De toate relele, ca fraţi…
    Că de-aia şi-i numiţi, votaţi?

    Ce dracu, nu vă e ruşine
    Să vă întrebaţi de unde vine
    O lume ce predă „Înşeală!”…
    Minciuni… fondante, în poleială!!!

    Eu nu am nicio îndoială!
    Doar ipocriţii o dau… plesneală?!…

  • Ciocoii noi, sunt printre noi

    De ciocoii noi, am auzit de când eram copii
    de prin romane şi istorii despre boieri
    şi capitalişti, propagandă făcută
    la comandă de comunişti.

    Acum când am intrat în mileniul trei
    ciocoii au revenit şi cu mult mai mare
    râvnă s-au pervetit, au devenit mari
    politicieni şi fiind oportunişti convinşi
    au parvenit.

    Unii cu acte false, proprietăţi străine
    şi-au însuşitt, alţii prin corupţie şi mită
    fonduri de la buget cu neruşinare au furat
    şi prin favoruri şi nepotism averi mari,
    mulţi au acaparat.

    Toţi aceşti falşi oameni de afaceri
    prin tot felul de falsuri murdare,
    prin colaborări cu mafioţi şi infractori
    au devenit ciocoi noi, la noi în Romînia.

    Aceşti ciocoi moderni, proveniţi din
    fasificatori, infractori şi mafioţi,
    cu multă neruşinare poporul au minţit
    şi umilit, l-a furat şi sărăcit.

    Justiţia trebuie să se reorganizeze
    şi în spiritul legii şi dreptăţii
    să acţioneze. Să nu asculte
    de indicaţii date de cei care consideră
    că sunt mai presus de legile adoptate.

  • Dintre toti numai Sebastian Trocar este calificat pentru aceasta functie. Restul sunt niste pitifelnici politici campioni la curling de primarie!

  • Mi se face greata, voma de toti golanii venetici penali puscariasj care s- au aciuat aici in Iasi pentru furat banii nostri. La puscarieeee puscariasilor mizerbili! Rahatilor!

  • De-ar veni războiul și la noi și ar împarte pusti mă intreb ce ar face edili Iașului unde s-ar ascunde ei ar fugi in străinătate toti

  • De-ar veni războiul și la noi și ar împarte pusti mă intreb ce ar face edili Iașului unde s-ar ascunde ei ar fugi in străinătate toti

Adauga un comentariu