Eveniment-Social

Consiliu Artistic la Opera ieșeană – FOTO

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consiliu Artistic la Opera ieșeană - FOTO
Una dintre primele măsuri luate de managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Daniel Șandru, care asigură conducerea instituției de pe 4 martie, a fost reînființarea Consiliului Artistic

Una dintre primele măsuri luate de managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Daniel Șandru, care asigură conducerea instituției de pe 4 martie, a fost reînființarea Consiliului Artistic.

Din organismul care va coordona activitatea Operei ieșene fac parte specialiști renumiți din spațiul cultural, precum și reprezentanți ai fiecărui compartiment al ONRI, care au fost desemnați în urma unor alegeri interne.

Componența Consiliului Artistic al ONRI

Iată componența Consiliului Artistic al Operei Naționale Române Iași, al cărui președinte este Coordonatorul artistic al instituției, Andrei Fermeșanu: conf. univ. dr. Ciprian Andrei Ion (decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice Iași), prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, prof. Gheorghe Gheorghiță Vornicu (director al Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași), prof. univ. dr. Bujor Prelipcean (director general, Filarmonica de Stat ”Moldova” Iași) – invitat, Anca Bîzgu (reprezentant Orchestră), Cristina Simionescu – Fântână (reprezentant soliști), Manuel Giugula (reprezentant Cor), Cristi Avram (reprezentant Serviciul Tehnic), Emil Ambrosă (reprezentant Studii Muzicale).

Reprezentantul Corpului de Balet va fi desemnat în perioada următoare. Invitați mai sunt și Marius Aftaragaci (reprezentant al Sindicatului ArtIS Moldova) și Mihai Chelariu (reprezentant al Sindicatului ONRI).

”Așa cum am promis atunci când am avut onoarea de a fi primit în frumoasa familie a Operei Naționale Române Iași, împreună cu echipa mea am făcut câțiva pași pentru asigurarea concordiei atât de necesare. Unul din acești pași este înființarea Consiliului Artistic, organismul care, practic, va decide linia artistică pe care va merge prestigioasa Operă ieșeană. Cum din Consiliu fac parte artiști apreciați de întreg colectivul, precum și personalități marcante ale culturii ieșene, sunt încrezător că se vor face lucruri extraordinare, pe care publicul ieșean le va aprecia din plin. Filosofia mea este că Opera înseamnă, înainte de toate, artiștii și publicul, față de care, oricine ar fi, managerul este un servant. Deopotrivă al lor, al actului de cultură și, evident, al interesului public” a declarat Daniel Șandru.

Consiliul Artistic al Operei Naționale Române Iași s-a întrunit astăzi pentru prima dată

La finalul întâlnirii, Andrei Fermeșanu a precizat: ”A fost o primă întâlnire rodnică în dialog și sondare de soluții pe termen imediat și mediu. Personalități muzicale și artistice de prim ordin ale Iașului, alături de reprezentanții desemnați ai compartimentelor din cadrul ONRI și-au unit energia și experiența într-o primă ședință dintr-un șir pe care-l privesc cu încredere și optimism. Ordinea de zi a inclus teme de interes precum programarea spectacolelor stagiunii în curs, repertoriul, noi titluri ce se doresc a fi adăugate.

Totodată s-a discutat despre parteneriate de colaborare, pe de o parte cu instituțiile de spectacole din sfera artistică, Ateneul Național din Iași, Filarmonica de Stat ”Moldova” Iași, și pe de altă parte cu cele care pregătesc artiștii de mâine: Universitatea Națională de Arte Iași și Colegiul Național Iași”.
Următoarea ședință a Consiliului Artistic al Operei Naționale Române Iași va avea loc luna viitoare.

Adauga un comentariu