Actualitate

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins

Publicat: 16 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins
Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de asigurări Euroins, care intră, conform legii, în insolvență, scrie joi Libertatea.
De asemenea, de menționat este faptul că 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins.

Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care a fost deja ridicat cu 71% în 2022, potrivit comunicărilor oficiale, „dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia de azi.

ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-și să comunice public vineri dimineață decizia de azi, potrivit informațiilor Libertatea. De asemenea, contactată, Euroins nu a reacționat la întrebarea sursei de mai sus, după ce a confirmat că a primit solicitarea.

Premierul Ciucă anunțase că a vorbit cu șeful ASF

Premierul Ciucă anunțase miercuri că a vorbit cu șeful ASF despre situația Euroins avertizândcă dacă intră în insolvență vor fi afectați mulți oameni.

​„Am discutat săptămâna trecută cu Nicu Marcu, președintele ASF, urmează să se finalizeze controlul la Euroins și joi, așa am fost informat, ar urma să fie prezentate concluziile raportului de control, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, înainte de începutul ședinței de Guvern.

ASF ia în calcul plafonarea prețurilor RCA

După scandalul iscat de creșterea tarifelor de referință RCA, ASF a anunțat joi seara că ia în calcul plafonarea prețurilor RCA.

Plafonarea prețurilor pentru 6 luni a mai fost anunțată în luna februarie anul trecut de ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, după creșterea majoră a prețurilor RCA în urma falimentului City Insurance. Proiectul a fost însă ulterior abandonat.

Adrian Câciu a anunțat pe Facebook decizia de plafonare pentru 6 luni a prețurilor RCA. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost publicat în aceeași zi, în data de 18 februarie, în dezbatere publică, a stârnit controverse, nemulțumiri și de la transportatori și de la asigurători și brokeri și cam atât.

Adauga un comentariu